ZAAO EKO burziņš

Oficiālā lapa
Ieteikt
 26

ZAAOnīcas marta padomi

180.padoms: Ledusskapis patērēs mazāk enerģijas, ja tas būs pilns, nevis pustukšs.

181.padoms: Pēc iespējas izvairies iepirkties ātrās ēdināšanas restorānos/ kafejnīcās, jo tajos ēdiens tiek vairākkārtīgi iepakots papīrā un kartonā, ko Tu tāpat izmet.

182.padoms: Augstpapēžu kurpei nolūza papēdis? Neizmet tās, lai iegādātos atkal jaunu kurpju pāri, bet gan salabo tās un nēsā tālāk.

183.padoms: Ielūgumus uz pasākumiem un jubilejām izsūti elektroniski, nevis drukātā veidā!

184.padoms: Sportojot izmanto atkārtoti uzpildāmo ūdens pudeli, nevis katru reizi iegādājies jaunu PET pudeli.

185.padoms: Vecos T-kreklus vari izmantot kā lupatas grīdai, mašīnas vai velosipēda tīrīšanai un mazgāšanai, citiem pavasara lielās tīrīšanas darbiem.

186.padoms: Neliec mobilo telefonu lādēties pa nakti. Tādējādi tas pie lādētāja vada būs pieslēgts ilgāk, kā nepieciešams.

187.padoms: Ja Tev ir kāds no modernajiem viedtālruņiem, tad lejuplādē aplikācijas, kurās lasāmi zaļā dzīvesveida padomi - ērti un vienmēr kabatā!

188.padoms: Ceļojot ar lidmašīnu, vilcienu vai autobusu izvēlies izmantot e-biļetes, nevis drukātas papīra biļetes.

189.padoms: Savām vajadzībām labāk izvēlies sērkociņus, nevis šķiltavas.

190.padoms: Sāc audzēt pavasara zaļumus podiņos un svētkos dāvini tos mīļajiem. Dabīga imunitāte un daba mājās.

191.padoms: Gaidot Lieldienas, sāc krāt sīpolu mizas, lai svētkos vari krāsot olas ar dabīgiem līdzekļiem, nevis ķīmiju.

192.padoms: Iepirkumu sarakstus veido mobilajā telefonā, nevis katru reizi uz jaunas papīra lapas. Saudzēsim kokus!

193.padoms: Dāmas! Sejas, ķermeņa un matu kopšanā, cik iespējams, izmantojiet dabiskus līdzekļus vai pat dabas veltes.

194.padoms: Mīļās māmiņas un tēti! Izglītojiet savus bērnus par atkritumu šķirošanu, enerģijas un resursu taupīšanu un būsiet ieguvuši lielisku mājas ''zaļo kontrolieri''.

195.padoms: Novalkātus vīriešu kreklus viegli var pāršūt par spilvendrānām vai audumu maisiņiem kurpju uzglabāšanai!

196.padoms: Jau tagad elektroniskā formātā sāc veidot pavasara tīrīšanas un citu šīs sezonas darāmo darbu sarakstu, lai nekas nepiemirstos un tiktu izdarīts laikā!

197.padoms: Iepazīsties ar Zemes stundas 2013 pasākumu programmu un izvēlies, kuros piedalīsies, lai atbalstītu to: www.pdf.lv: Pasākumu programmas un dalībnieki Pasaules Dabas Fonds

198.padoms: Mīļās māmiņas, mazuļiem izmantojiet auduma autiņbiksītes, ar mazgājamām oderēm.

199.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes, bērni var izmantot kā paleti krāsu jaukšanai.

200: padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes, ērti var otrreiz izmantot, arī dažādu garšvielu un pavasara zaļumu audzēšanai uz palodzes.

201.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes, vari izmantot otrreiz, dekorējot tās ar dabīgiem materiāliem Lieldienu krāsaino olu izstādīšanai un transportēšanai.

202.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes, vari izmantot otrreiz, sīku lietu uzglabāšanai - skrūvēm, naglām, pogām, saspraudēm

203.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes, vari ziedot skolām un bērnudārziem, kur bērni no tām gatavos Lieldienu rotājumus!

204.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes, vari izmantot kā formu, augļu un ogu iesaldēšanai ledus gabaliņos, ko izmantot kā lielisku papildinājumu svētku dzērieniem.

205.padoms: Izdekorētas un krāsainas Lieldienām iegādāto olu kastes, vari izmantot mazo dāmu matu gumiju, sprādžu, bantīšu glabāšanai.

206.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes (gan plastmasas, gan kartona) noteikti nošķiro un izmet šķiroto atkritumu konteinerā!

207.padoms: Lieldienām iegādāto olu kastes svētku laikā vari ērti izmantot trauslu gardumu, nelielu cepumu transportēšanai, dodoties ciemos.

208.padoms: Kad pienācis laiks šķiroto atkritumu konteinerā izmest Lieldienām iegādāto olu kastes, noteikti saplacini tās, lai aizņem mazāk vietas.

209.padoms: Lieldienu olu krāsošanai izmanto dabīgus materiālus - sīpolu mizas, ķērpjus, skujas, zariņus, nevis ķīmiskās krāsvielas

210.padoms: Lieldienu olu čaumalas neizmet un saglabā, līdz varēsi tās atdot vistiņām laukos vai ierakt mazdārziņa dobēs, zemes 'pabarošanai'.