RTU SESMI

Oficiālā lapa
Ieteikt
 3

Uzņēmējdarbības loģistika



Profesionālo atlases kompāniju veidotajos pieprasītāko nākotnes speciālistu TOPos ir arī loģistikas speciālisti. Šobrīd darba tirgū ir labi sagatavotu loģistikas speciālistu trūkums. Rietumeiropā loģistikas un transporta nozare ir attīstījusies un stabila, bet arī tur trūkst kvalificētu loģistikas speciālistu.

Loģistikas speciālistiem Latvijā paveras ļoti plašas darba iespējas. Liels pieprasījums ir no uzņēmējiem privātajā sektorā Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē un citviet Latvijā. Loģistikas speciālisti ir nepieciešami visos ražošanas un tirdzniecības uzņēmumos, starpniekdarbības firmās, kuras nodarbojas ar izplatīšanu, pārvadājumiem, kurjerpastu un noliktavu apsaimniekošanu. Katram lielveikalu tīklam, medicīnas iestādei, sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumiem (transports, ēdināšana, pasts, izdevniecības, utt.) un pat izklaides industrijai ir nepieciešami labi sagatavoti, izglītoti darbinieki, kuri plāno, organizē, uzrauga un veicina uzņēmuma konkurētspēju vietējā un starptautiskā līmenī.

Mūsu absolventi veido veiksmīgu karjeru, gan izveidojot savus uzņēmumus, gan darbojoties tādos pasaulē labi pazīstamos uzņēmumos kā: SIA Schenker Latvia, SIA DPD Latvia, SIA Gefco Baltic, SIA DHL Latvia, SIA DSV Transport, A/S AirBaltic u.c. Absolventi darbojas arī valsts pārvaldē, piemēram, Satiksmes ministrijā.

Speciālizācijas virziens "Uzņēmējdarbības loģistika un transporta ekonomika"

Studiju programmas mācībspēki ir profesionāļi ar ilgu gadu darba pieredzi nozares uzņēmumos un iestādēs. Tiek piesaistīti arī vieslektori no ārzemēm. Lai nodrošinātu profesionālās terminoloģijas apguvi, paralēli angļu valodas nodarbībām, daļa studiju priekšmeti tiek mācīti angļu valodā. Studiju programmas ietvaros (bet izvēles kārtībā), ir paredzēts 1 nedēļas mācību brauciens ārpus Latvijas uz ES institūcijām un lielākajiem nozares uzņēmumiem Eiropā.

Ja uzskati, ka Tu varētu būt labs loģistikas speciālists, tevi interesē ar loģistiku saistītie procesi, piesakies studijām RTU SESMI!