RTU SESMI

Oficiālā lapa
Ieteikt
 3

Lasi studentu atsauksmes par mācību braucienu uz Briseli!

Jau otro reizi Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšanas un vadīšanas studentiem tika organizēts mācību brauciens uz Briseli un šogad mācību brauciens norisinājās no 22.04.2012 līdz 27.04.2012. Brauciena laikā 14 SESMI studenti iepazinās ar Eiropas Savienības iestādēm, un lūk, ko paši studenti stāsta par pieredzēto!:)

Baiba Soika
Bakalaura profesionālo studiju programmas 2.kursa studente

Šīs sešas dienas pavadītas Briselē bija lieliskas – paspējām gan pabūt nozīmīgās vizītēs, tikties ar diplomātiem, deputātiem un vēstniekiem, gan izbaudīt Briseli visās tās krāsās, skaņās un garšās.

Brauciens mani ir iedvesmojis neapstāties pie iesāktā, būt drosmīgai, un nu jau apsveru kādu dzīves posmu pavadīt šajā burvīgajā pilsētā. Saka, ka Briseli ir jāiemīl ar laiku… ar mani laikam bija mazliet savādāk, jo iemīlēju šo pilsētu jau pirmajā dienā – skaista arhitektūra, smaidoši cilvēki, krāšņa kultūras dažādība visapkārt.

Vizītes ES institūcijās deva lielāku izpratni par notiekošajiem procesiem, valstu sadarbības politikām, kā arī secināju to, ka ES ir ļoti atvērta jauniešiem un studentiem, piedāvājot prakses iespējas un sniedzot nepieciešamo informāciju un palīdzību.

Pat nespēju izdalīt kādu konkrētu lietu, kas patika vislabāk, jo tiešām viss bija lieliski noorganizēts un šīs 6 dienas bija piepildītas ar jaunām zināšanām, jaunu pieredzi, kā arī lielu smieklu devu un neaizmirstamiem mirkļiem!



Danija Vēmane
Bakalaura profesionālo studiju programmas 2.kursa studente
Šim braucienam pieteicos ar domu, ka brauciens būtu lielisks veids, kā teorētiskās zināšanas pielietot praksē un iepazīties ar Eiropas institūcijām, kā potenciālajām darba vietām pēc studiju beigšanas. Un mans mērķis ir attaisnojies par 100%!
Ne mirkli nenožēloju, ka pieteicos un tiku apstiprināta šim braucienam!
Ieguvu tikai un vienīgi pozitīvas emocijas, daudz jaunu zināšanu! Kā arī esmu vēl jo vairāk apņēmības pilna turpināt mācības un vēl vairāk cītīgi mācīties, lai iespējams kādreiz atgrieztos Briselē - kā savā darba vietā!
Visvairāk no šī brauciena palikusi atmiņā saruna ar K.Kariņa kungu, kas bija iedvesmojoša un tiešām lieliska! Viennozīmīgi, varu teikt, ka Kariņa kungs spēj aizraut cilvēkus sev apkārt. Labprāt, nākotnē strādātu šāda cilvēka kompānijā.
Tāpat, lielisku iespaidu atstāja Latvijas vēstniece Beļģijā L.Līce-Līcīte.

Varu teikt vislielāko PALDIES brauciena organizatoriem par tiešām lieliski noorganizētu braucienu, ar aizraujošām lekcijām, kurās varēja iegūt daudz jaunu zināšanu. Tāpat, vēlos teikt lielu paldies, brauciena grupai, kas bija noskaņota pozitīvi visa brauciena garumā un nesūdzējās par sīkumiem, bet izbaudīja burvīgo laiku Briselē!

PALDIES!


Krišjānis Berķis
Maģistra profesionālo studiju programmas 1.kursa students
"Brisele iepatīkas palēnām - jo ilgāk tur dzīvo, jo labāk tā patīk," kāda no studiju brauciena organizatorēm mūsu grupu pamācīja. Ziniet, Briselē bijām tikai dažas dienas, bet ar katru nākamo tiešām patikas koeficients pieauga. Varbūt tas bija zinošo studija brauciena organizatoru dēļ, kuri zināja atbildes uz visiem mūsu jautājumiem. Varbūt aizraujošo lekciju tēmu un to pasniedzēju dēļ. Varbūt pilsētas tīrība un tās intelektuālā piegarša. Bet varbūt vafeles un alus? Droši vien, ka tas viss kopā. Briseles brauciens manī iedēstījis pārliecību, ka Brisele nav nemaz tik tāla mums, latviešiem. Arī mēs varam iespaidot notikumus Eiropā. Iesaku organizatoriem organizēt šādus mācību braucienus arī turpmāk un studentiem tajos piedalīties.


Madara Lāce
Maģistra profesionālo studiju programmas 1.kursa studente
Mani iespaidi ir ļoti, ļoti forši, izņemot to, ka pēc tam saķēru iesnas un klepu, bet tas jau laikam bija vairākumam biedru.:) Tātad vienīgais  negatīvais - Briseles laiks! Ārprāts, bet nu neviens jau nevarēja iedomāties, ka dienvidos ir tik auksti!:D
Par pārējo noteikti tikai un vienīgi pozitīvi vārdi, jo brauciena programma attaisnoja uz sevi liktās cerības. Ja līdz šim ES likās tik tāla un nepieejama organizācija, tad tagad es zinu, ka es varu gan doties praksē uz ES iestādēm, gan griezties ar citiem jautājumiem, un man palīdzēs! Vislabāk patika K. Kariņa lekcija, jo tā netika ierobežota ar kādu tēmu, bet vienkārši parunājāmies. Patika, jo atšķīrās no iepriekšējām. Vēl ļoti patika Parlamentarium apmeklējums, tikai ar to laikam vajadzēja sākt mūsu mācību braucienu, jo tie ir pamatu pamati- 2 stundas tur pazuda nemanot!:)
Jauki arī bija tas, ka mēs visi turējāmies kopā un vakaros arī kaut kur visi kopā devāmies!:)

Liels paldies par šo iespēju:)


Līga Liepiņa
Maģistra profesionālo studiju programmas 1.kursa studente
Man ļoti patika studiju brauciens uz Briseli! Ļoti patika kā viss bija noorganizēts, nebija nekādas aizķeršanās un kavēšanās. Patiesībā brauciens mani iedvesmoja, un es arī sapratu, kā tas ir reāli strādāt vai praktizēties kādā no Eiropas Savienības iestādēm, īpaši man gribētos praktizēties Eiropas Komisijā. Vienīgais mīnuss- uzturēšanās izmaksas nav no lētajām. Ļoti ieinteresēja arī diplomātes darbs. Esmu sākusi domāt pat par iespēju nomainīt savu pašreizējo darbu.:) Man ļoti patika Krišjāņa Kariņa lekcija, jo viņš kā cilvēks ir ļoti pozitīvs, māk iedvesmot un celt pašapziņu otrā cilvēkā. Arī grupa bija draudzīga un saliedēta, prieks bija kopā baudīt Briseli.
Šādus studiju braucienus noteikti vajadzētu organizēt arī turpmāk, jo tas paplašina redzesloku, kā arī ļauj ielūkoties ES institūciju iekšienē un izprast to darbību .
Paldies organizatoriem par tādu iespēju!:)


Mārtiņš Kriškāns.
Maģistra profesionālo studiju programmas 1.kursa students
Mācību brauciens bija visnotaļ noderīgs un pietiekami interesants. Ļoti interesanta lekcija, manuprāt, bija pie K.Kariņa, kas notika  Eiropas Parlamenta ēkā, kā arī šokolādes ražošanas uzņēmuma apmeklējums. Šī brauciena laikā ieguvu padziļinātas zināšanas par Eiropas Savienības ikdienas darbu, kā arī tagad labāk izprotu pašas Eiropas Savienības nozīmi ekonomiskās un politiskās dzīves līkločos. Pilnīgi noteikti iesaku rīkot šādus studiju braucienus atkārtoti!