RTU SESMI

Oficiālā lapa
Ieteikt
 3

Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana



Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšanas un vadīšanas profesionālo studiju programmas absolventi strādā dažādās nozarēs gan  Latvijā, gan ārzemēs. Pieprasījums pēc starptautisko ekonomisko sakaru speciālistiem ir valsts pārvaldes institūcijās, starptautiskajās organizācijās, nevalstiskajās organizācijās, uzņēmumos. Latvijas ekonomikas izaugsmei un uzplaukumam nepieciešami izglītoti profesionāļi, kas var strādāt ārējo ekonomisko sakaru jomā, nodrošinot valsts iestāžu, organizāciju un uzņēmumu sekmīgu darbošanos gan Eiropas Savienības vienotajā tirgū, gan pasaulē. Eiropas Savienībā ir brīva darbaspēka kustība, sniedzot iespēju profesionāļiem ar labām  zināšanām veidot karjeru arī ārzemēs.
Mūsu absolventi sekmīgi veido karjeru gan valsts pārvaldē un organizācijās (LR Ekonomikas ministrija, LR Ārlietu ministrija, LR Satiksmes ministrija, Eiropas Parlamentā un ES institūcijās, NATO, u.c.), gan privātajā sektorā (SIA Gefco BALTIC, SIA Cytec Latvia, SIA DPD Latvija, A/S DNB banka, A/S SEB banka, A/S Swedbank, LMT, P&G u.c.).

Nozīmīga studiju sastāvdaļa ir obligātā prakse nozares uzņēmumos un iestādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Daļa studiju priekšmetu dienas studentiem tiek mācīti angļu valodā.

Programmas ietvaros 1 nedēļas garumā .tiek organizēts studiju brauciens ārpus Latvijas uz lielākajiem nozares uzņēmumiem un ES institūcijām Eiropā.

Maģistra profesionālās studijas  Specializācijas virziens - Starptautisko ekonomisko sakaru vadīšana

Studiju programmas mācībspēki ir profesionāļi ar nozīmīgu darba pieredzi nozares uzņēmumos un iestādēs. Tiek piesaistīti arī vieslektori no ārzemēm. Lai nodrošinātu profesionālās terminoloģijas apguvi, paralēli angļu valodas nodarbībām, daļa studiju priekšmeti tiek mācīti angļu valodā. Studiju programmas ietvaros (bet izvēles kārtībā), ir paredzēts 1 nedēļas mācību brauciens ārpus Latvijas uz ES institūcijām un lielākajiem nozares uzņēmumiem Eiropā.

Ja uzskati, ka Tu varētu būt labs ārējo ekonomisko sakaru speciālists, tad piesakies studijām RTU SESMI!