RTU SESMI

Oficiālā lapa
Ieteikt
 3

Muitas un nodokļu administrēšana




Studiju programma "Muitas un nodokļu administrēšana":

Bakalaura profesionālās studijas
Studiju programma „Muitas un nodokļu administrēšana” izveidota sadarbībā ar Pasaules Muitas organizāciju (PMO). Programma pirmā pasaulē tika atzīta par atbilstošu vienotajiem PMO starptautiskajiem profesiju standartiem, kurus apstiprinājušas 177 PMO dalībvalstis, un programmai piešķirts atbilstošs sertifikāts.
Tāpat studiju programma ir veidota sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) tā, lai studenti iegūtu vispusīgas zināšanas par VID iestāžu darbību un prastu zināšanas pielietot praksē, kā arī būtu kompetenti patstāvīgi analizēt informāciju, pieņemt lēmumus, parādīt, ka izprot profesionālo ētiku un veikt iestādes, uzņēmuma struktūrvienības vadītāja pienākumus.
Prakse ir nozīmīga studiju sastāvdaļa. Tā tiek organizēta VID muitas un nodokļu iestādēs, muitas kriminālpārvaldē, finanšu policijā, kā arī loģistikas, muitas brokeru, transporta u.c. uzņēmumos un organizācijās. Studiju programmas absolventi var uzsākt darbu, veicot muitas vai nodokļu struktūrvienību vadītāja funkcijas, kas ļauj iesaistīties iestādes darbības problēmu risināšanā, kā arī uzsākt savu praktisko darbību gan transporta loģistikas, muitas brokeru un ražošanas uzņēmumos, gan iestādēs, kas nodarbojas ar ārējo ekonomisko darbību, atbilstoši piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas prasībām.


Studiju programma „Muitas un nodokļu administrēšana”, kas izstrādāta sadarbībā ar Pasaules Muitas organizāciju (PMO), ir viena no pirmajām pasaulē, kas tikusi atzīta par atbilstošu vienotajiem PMO starptautiskajiem profesiju standartiem, kurus apstiprinājušas 177 PMO dalībvalstis. Programmai piešķirts PMO sertifikāts.

Maģistra profesionālo studiju programmas „Muitas un nodokļu administrēšana” mērķis ir sniegt augstāko profesionālo izglītību muitas un nodokļu jomā, lai sagatavotu speciālistus zinātniski pedagoģiskajam darbam, kā arī praktiskajam darbam muitas iestādēs, nodokļu administrēšanā, vidējā un augstākā līmeņa vadītājus VID iestādēs.

Šī studiju programma ir unikāla ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskajā izglītības telpā. Eiropas Savienībā (ES) ir tikai dažas līdzīgas programmas.


Ja uzskati, ka Tu varētu būt labs muitas iestādes vai nodokļu speciālists, Tevi interesē darbs šajās specialitātēs, piesakies studijām RTU SESMI!