Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2016

Jautā? Mēs atbildam! 4

Portālā darbojas Palīdzības sadaļa, kur katrs var pieteikt kādu savu ķibeli, ziņot par kļūdu portālā vai kādām nekārtībām. Reizēm saņemam vienus un tos pašus jautājumus no vairākiem lietotājiem, kas liek domāt, ka atbilde uz tiem varētu būt interesanta lielākai lietotāju grupai. 
Tāpat, izmantojot šo sadaļu Oranžērijā, katram ir iespēja pajautāt ko tādu, kas nav gluži tehniskas dabas jautājums, kļūdas pieteikums, bet vienkārša cilvēciska ziņkārība par to, kas notiek portālā, kas notiek Draugiem.lv grupā. Nevaram apsolīt, ka ikviens iesūtītais jautājums tiks atbildēts publiski, bet bez atbildes nepaliks gan neviens. 

Kāpēc Galeriju sadaļā ir kaut kāda reklāmas Galerija? Man tā traucē!

Mēs ik pa laikam dzirdam viedokli, ka reklāmu ir par daudz un tās traucē dzīvot, kam gan draugiem.lv gadījumā piekrist ir ļoti grūti. Jā, reklāmas arī draugiem.lv ir kā jebkurā citā medijā, taču tās vienmēr tiek izvietotas tā, lai netraucētu portāla pamatfunkcijām. Iespējams, esi apmeklējis lapas, kur, lai izlasītu sevis interesējošu rakstu, vispirms no ekrāna ir jāaizver 2 reklāmas, tad jāpagaida, kamēr „atlido” vēl trešā, kas sastāv no 6 atsevišķiem gabaliņiem, pēc kuras aizvēršanas var sākt beidzot lasīt. Katrs dara kā grib, bet savā portālā no tādām uzmācīgām reklāmām atturamies un meklējam tām vietas, kur pat neaizvērtas tās neaizsedz citu saturu. Kāpēc reklāma ir izvietota Galeriju sadaļā īpašas atbildes nav, tā vienkārši ir viena no pozīcijām, kuru ar krustiņu var ērti aizvērt, ja tā traucē. Svarīgi ir saprast, ka bez reklāmām nevar pastāvēt neviens medijs, tas ir nepieciešams, lai lapu uzturētu un lai tā varētu palikt neatkarīga. Tas vispār ir garš stāsts, ko reiz jau esam arī stāstījuši vienā no izdevumiem Oranžērija, izlasi to!

Kāpēc netiek dzēsts miruša cilvēka profils, ja es to nosūdzu tautas policijā?

Administrācija mirušu cilvēku profilus dzēš pēc tuvinieku lūguma, tieši viņi ir tie, kas izlemj, kad to darīt. Reizēm cilvēkiem ir kādi savi (visbiežāk emocionāli) apsvērumi, kāpēc kādu brīdi viņi šos profilus vēlas portālā paturēt, ja kādam no draugiem tas ir nepatīkami, var draudzību vienkārši pārtraukt. Ja ir gadījies, ka ir miris kāds radinieks, Tu ziņo par to Tautas policijai, bet profils netiek dzēsts, tad ņem vērā, ka administrators nevar zināt, vai starp jums ir kāda radniecība vai nē, tas ir jānorāda ziņojuma iemeslā vai arī jāraksta uz e-pastu draugiem@draugiem vai jāpiesaka ziņojums Palīdzības sadaļā.