Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Augusts, 2013

Kā Okeānieši Štābiņu būvēja 36

Šis ir stāsts par to, kā spēļu studija „Next Level” un Draugiem.lv nolēma uztaisīt labdarības akciju spēlē „Okeānija” un kas viņiem sanāca.

Viss sākās pavasarī, kad Andrejs un Līga no Next Level ārzemju konferencē padzirdēja par to, kā dažādas kompānijas ir veiksmīgi organizējušas labdarības akcijas savās spēlēs. Atbraukuši mājās viņi apspriedās ar kolēģiem un nolēma: „Kaut ko tādu jāpamēģina pie mums Latvijā!” Vajadzēja tikai izvēlēties kādu piemērotu labdarības mērķi.

Next Level valde vienojās, ka tam ir jābūt projektam, kas atbalsta izglītību. "Izglītība ir viena no svarīgākajām investīcijām sabiedrības nākotnē, un jo īpaši nozīmīgi ir nodrošināt bērniem iespējas mācīties un atrasties radošā vidē,”  uzsvēra Andrejs Kļaviņš, SIA Next Level valdes loceklis.

Izglītība ir viena no svarīgākajām investīcijām sabiedrības nākotnē

Ar šo domu prātā Next Level direktore Līga devās uz Ziedot.lv biroju, kur saņēma informāciju par dažādiem aktuāliem projektiem, tai skaitā - “Štābiņu”, kas nodrošina bezmaksas ārpusskolas nodarbības maznodrošinātiem bērniem visā Latvijā. Akcijai tika izvēlēts tieši šis projekts, jo tas lieliski sasaucās ar Next Level darbinieku pārliecību.

Labdarības projekts “Štābiņš”

Programma „Štābiņš – ir kur iet, ir ko darīt” tika aizsākta pirms diviem gadiem sadarbībā ar veikalu tīklu Rimi. Saviem mazajiem klientiem „Štābiņi” piedāvā maltītes, radošas nodarbības, ekskursijas un citas aktivitātes. 2012. gadā “Štābiņi” palīdzēja vairāk nekā 1500 bērniem. Pateicoties ziedojumiem, iepriekšējā sezonā “Štābiņš” varēja nodrošināt saturīgas brīvā laika nodarbības bez maksas bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm 17 Latvijas pilsētās.

“Okeānija” ziedo

Gan jau ikviens ir dzirdējis par spēli “Okeānija” - kā nekā tā Draugiem.lv dzīvo jau trešo gadu. Tajā katrs spēlētājs var iekopt savu eksotisko salu un kļūt par tās gubernatoru. “Okeānija” ir viena no Top 10 aplikācijām portālā draugiem.lv un var lepoties ar vairāk kā 300 000 reģistrētu lietotāju.

Okeānija var lepoties ar vairāk kā 300 000 reģistrētu lietotāju

Akcijas “Būvē štābiņu Okeānijā” ietvaros tika realizēta jauna ziedošanas ideja. Akcijas laikā Draugiem.lv un Next Level ziedoja 50% no ienākumiem par visiem spēlētāju veiktajiem pirkumiem spēlē. Tādā veidā spēlētāji varēja gan tikt pie visiem spēles labumiem, gan apzināties, ka viņi atbalsta labu mērķi. Katrs ziedotājs neatkarīgi no ziedojuma apjoma saņēma īpašu salas dekoru - skaistu mājiņu kokā ar Ziedot.lv logo.

„Sirsnīgs paldies visiem spēles „Okeānija” un draugiem.lv lietotājiem, kuri izklaidi savienoja ar labdarību. Mēs esam ļoti priecīgi, ka ir aizsākta labdarības integrācija interneta spēlē, veidota patiesi draudzīga sadarbība ar profesionāliem spēļu izstrādātājiem un lielāko sociālo tīklu Latvijā- draugiem.lv! Mums kā interneta ziedošanas platformai ir ļoti svarīgi, ka izmantojam mūsdienīgus risinājumus, lai dotu iespēju viegli un ērti palīdzēt grūtībās nonākušajiem līdzcilvēkiem,” par projektu stāsta ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Rezultāti

Spēlētāju aktivitāte bija pārsteidzoši liela. Akcijā piedalījās 3717 Okeānijas spēlētāji un, pateicoties viņiem, Next Level un Draugiem.lv  “Štābiņiem” varēja ziedot 5962 latus.

Akcijas organizatori – SIA Next Level,  draugiem.lv  un ziedot.lv, ir ļoti priecīgi par lielo  „Okeānijas” spēlētāju atsaucību un akcijas veiksmīgajiem rezultātiem un cer, ka saziedotā nauda palīdzēs bērniem no maznodrošinātām ģimenēm piedalīties aizraujošās un noderīgās ārpusskolas nodarbībās.

Kopumā šī akcija pierāda, ka arī Latvijā spēļu cienītāji ir gatavi iesaistīties labdarībā un ka šāda netradicionāla metode var būt ļoti efektīva. Balstoties uz akcijā gūto pieredzi, Next Level mudina arī citus spēļu veidotājus uzrunāt savu auditoriju, lai īstenotu labus mērķus.

92 cilvēkiem patīk

Vairāk