Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2016

Gada pēcgarša 5

Labam gadam tāpat kā vīnam ir pēcgarša. Jo labāks vīns, jo tā ilgāka un patīkamāk kņudina garšas kārpiņas. Vīna zinātāji mēdz piemiegt acis un ar sapņainu seju runāt par vaniļas un Puertoriko safrāna garšu kokteili, kas mijās ar slapju ābolu un saulē kaltētu plūmju niansēm. Parastais cilvēks vīnu vērtē vienkāršāk – pēc sajūtām nākamajā rītā.

Gluži tāpat var vērtēt arī gadu. Gremdējoties atmiņās, izceļot no atmiņas dzīlēm gardākās epizodes, izbaudot nianses, kopējo buķeti un sajūtu aromātu, bet var arī vienkārši pajautāt sev – kā jūties un saprast – bija labi vai arī ir paģiru sajūta.
Atskatoties uz gadu draugiem.lv, paģiru nav. Ir patīkams nogurums, ir sajūta, ka jāatvelk elpa, bet tā jau noteikti ir visiem. – 2015.gads

2016. gadā mums ir lieli un skaisti plāni. Vēlamies būtiski uzlabot dažas esošās sadaļas un arī piedāvāt ko jaunu. Aizgājušā gada jaunums bija sadaļa – Šodien. Katru dienu tajā ielūkojas vairāk nekā 60 tūkstoši draugiem.lv lietotāju, bet mēneša apmeklējums ir gandrīz 300 tūkstoši. Daudzi no jums savu dienu draugiem.lv sāk tieši ar šo sadaļu un mēs par to saņemam daudz labu vārdu. Par tiem – paldies.

Viens no svarīgākajiem darbiem, kas mums jāpaveic, bija vēstuļu sadaļas glābšanas misija. Jāatzīst, ka iepriekšējā „jaunā versija” bija viena no mūsu lielākajām neveiksmēm. Par sportistiem šādos gadījumos mēdz teikt – sapinās meistarībā. Arī mēs, cenšoties radīt kaut ko īpaši modernu un gudru, radījām sarežģītu un grūti lietojamu produktu. Lai izvairītos no tamlīdzīgām kļūdām, ieviesām jaunu izstrādes sistēmu – tagad katrai sadaļai, ko pārbūvējam, piesaistām lietotājus, kuri jau izstrādes vidē var testēt, vērtēt un ziņot mums par nepilnībām. Vēstuļu pārbūvē piedalījās vairāki tūkstoši draugiem.lv lietotāju un tagad mūsu administratori var atvilkt elpu – viņi vairs nesaņem simtiem vēstuļu ar lūgumu – atdodiet vecās. Tieši tāpat mēs pārveidojām arī galerijas un dāvanas.

Nelāgākā problēma, ar ko saskārāmies arī aizgājušajā gadā, bija interneta krāpnieki, kas nodarbojās ar lietotāju paroļu izkrāpšanu, lai pēc tam tās izmantotu iedzīvošanās nolūkos. Šie ļautiņi ne tikai sabojāja daudziem no jums garastāvokli, bet arī aizņēma daudz laika, ko mēs varētu veltīt portāla uzlabošanai. Policija diemžēl ir bezspēcīga, jo vairums krāpnieciņu mitinās ārpus Latvijas un izbauda nesodāmības privilēģijas.

Tomēr ko nu par bēdīgo. Agri vai vēlu katrs saņem to, ko pelnījis un jūs esat pelnījuši pasaulē labāko draugiem.lv, tāpēc mēs pēc īsa atelpas brīža turpināsim domāt un darīt, lai jums būtu prieks un lepnums būt daļai no šī portāla.

Paldies visiem mūsu draugiem – mūziķiem, māksliniekiem, sadarbības un reklāmas partneriem. Bet vislielākais paldies tieši Tev, draugiem.lv lietotāj. Mēs esam, jo Tu esi. Tava kritika un Tavi ieteikumi mums palīdz kļūt labākiem. Tu esi mūsu motivācija un mūsu cerība.

Lai Tev veiksmīgs 2016. gads! Tiekamies draugiem.lv!

49 cilvēkiem patīk

Vairāk