Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2014

Ko patiesībā vēlas sievietes? 8

Ikmēneša aptaujā mēs noskaidrojām viedokļus par martā tik aktuālajiem jautājumiem – ko vēlas sievietes un – kā viņām pietrūkst.

Mīlestība, drošība, rūpes...

Martā Latvijā svin tulpju tirgotāju iemīļotos svētkus – Sieviešu dienu. Vīrieši šajā dienā aplaimo jau minētos tirgotājus, atverot maciņus, lai no sirds vai tāpēc, ka tā pieņemts, aplaimotu savas dāmas. Šis ir īstais brīdis saprast, vai tas, ko vīrieši cenšas sniegt savām sievietēm, ir tas, ko viņas vēlas, un kā atšķiras abu dzimumu priekšstati par svarīgāko attiecībās. Aptaujā, ko veicām īpaši Oranžērijai, uzdevām pavisam vienkāršus jautājumus – ko sievietes sagaida no saviem vīriešiem un kā viņām visvairāk pietrūkst savstarpējās attiecībās? Aptaujas mērķis bija noskaidrot, vai mums visiem par šiem jautājumiem sakrīt viedokļi.

Jāatzīst, ka pamatvērtības mums sakrīt – mīlestība, drošība un rūpes pārliecinoši ieņem trīs augstākās pozīcijas gan vīriešu, gan arī sieviešu aptaujās. Trešdaļa vīriešu (33,33%) ir pārliecināti, ka sievietēm vissvarīgākā ir nauda, savukārt naudas kāru sieviešu ir ievērojami mazāk – tikai 12,41%. Bērnus no vīriešiem vēlas 17,69% sieviešu un gandrīz identisks skaits stiprā dzimuma aptaujāto (17,53%) pieļauj, ka tieši bērni ir svarīgākais, ko vēlas sievietes. Uz šiem 17+ procentiem, acīmredzot, arī balstās trauslā Latvijas demogrāfija.

Vīriešu atbildes
Sieviešu atbildes

Kā pietrūkst?

Tagad, kad mēs zinām, kas sievietēm svarīgs, jāsaprot, kā viņām pietrūkst.Izrādās, ka sievietēm (kā vēlāk noskaidrosies – visskaistākajām pasaulē) visvairāk pietrūkst uzmanības. Iespējams, tieši tāpēc 8. marts mūsu dāmām ir tik iemīļota diena, jo tajā viņas šo uzmanību saņem. Gandrīz tikpat sieviešu atzīmējušas, ka pietrūkst uzticības, bet tikai nedaudz mazāk, ka drošības sajūtas. Vīri un zēni, tas ir signāls, kurā vērts ieklausīties! Jāatzīst, ka uzticību un uzmanību kā svarīgākos trūkstošos elementus atzīmējuši arī paši uzmanības un uzticības nodrošinātāji, bet trešajā vietā pārliecinoši ierindojies biezs naudas maks. Cienītie, dāmām biezais naudas maks ir pēdējā lieta, kā pietrūkst. Vīriešu runas, ka „viņām jau tikai tos biezos vajag”, lielākoties ir bez pamata un drīzāk izklausās kā attaisnojums citu īpašību trūkumam.

Vīriešu atbildes
Sieviešu atbildes

Blondīnes nav stulbas

Lai aptauja būtu jautrāka, iekļāvām tajā arī dažus apgalvojumus, kas raksturo stereotipus mūsu domāšanā. Pirmkārt, gribētos iepriecināt gaišmates – ļoti maz cilvēku uzskata, ka blondīnes ir stulbas, turklāt vīrieši šo apgalvojumu par patiesu uzskatījuši vēl retāk nekā dāmas. Gan vīrieši, gan sievietes kā vispatiesāko izvēlējās apgalvojumu, ka Latvijā ir visskaistākās sievietes pasaulē. Šajā brīdī gribētos aicināt vīriešus pievērst uzmanību iepriekš aplūkotajai aptaujas daļai – vai tiešām pasaulē visskaistākajām vajadzētu ciest no uzmanības trūkuma? Iespējams, tieši tas ir iemesls, kāpēc 45% sieviešu uzskata, ka mūsdienās tieši vīrieši ir vājais, bet sievietes- stiprais dzimums. Interesanti, ka šim apgalvojumam piekrīt arī 11,04% vīriešu. Vēl viens apgalvojums, kurā būtiski atšķiras viedokļi, ir - sieviete pie stūres, nelaime uz ceļa. Tam piekrīt 20,56 % vīriešu un tikai 3,57% sieviešu. Starp citu, statistika saka, ka sievietes retāk izraisa avārijas.

Vīriešu atbildes
Sieviešu atbildes

Iespējams, ka kādam pēc iepazīšanās ar aptaujas rezultātiem varētu likties, ka viss ir slikti, tomēr tā nebūt nav. Mēs taču nepajautājām, kas ir tas, ko sievietes visvairāk saņem, kāpēc viņas ir laimīgas un priecājas... Mēs noteikti to pajautāsim citā aptaujā. Labā ziņa ir tā, ka vīrieši diezgan precīzi nojauš, kā dāmām pietrūkst un problēmas apzināšana ir labs sākums tās atrisināšanai.

Atcerieties trīs svarīgākos atslēgas vārdus: mīlestība, drošība un rūpes. Atcerieties tos ne tikai Sieviešu dienā, bet arī ikdienā.

81 cilvēkam patīk

Vairāk