Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Oktobris, 2015

Labs sākums dienai 5

Mēs esam izveidojuši vēl vienu iespēju kā sākt vai turpināt savu dienu draugiem.lv

Šodien ir sadaļa, kurā apvienoti dažādi informācijas krikumi, noderīgas lietas, mazliet izklaides un jaunas zināšanas. To visu „ražo” mūsu uzticamākie sadarbības partneri un draugi. Piemēram, interesanto dienas faktu sagatavo National Geographic Latvija, skaistuma padomu portāls Mia.lv, bet dienas filmu neatkarīgie kino eksperti kinoblogeri.lv. Sadaļā iespējams mācīties valodas, ko piedāvā valodu mācību centrs. Katru dienu daži vārdiņi dažādās valodās ar iespēju noklausīties kā tos pareizi izrunāt. 

Sadaļu ik nedēļu apmeklē ap 150 tūkstošiem draugiem.lv lietotāju, bet vispopulārākās sadaļas ir Iedvesmas citāts, dienas joks, šodien atzīmējam un dienas recepte, ko piedāvā portāls receptes.lv.

Iepazīsties – šodienas komanda

Šodienas programmētājs /  Sadaļu tehniski ir radījis draugiem.lv programmētājs Jānis Burvis, kurš jau no pirmās darba dienas uzrāda lieliskus rezultātus savā darbā. Jānis atzīst sevi par jaunu programmētāju, kuram reizēm sanāk aizrauties ar datorspēlēm. Brīvajā laikā Jānis spēlē orķestrī un dzied korī. Tāpat viņam patīk ceļot un iepazīt citas kultūras. Tagad Jānis ir izveidojis sadaļu, kas katru dienu ir sava veida ceļojums pa dažādām valstīm, notikumiem, rekordiem un raibu raibiem faktiem. Par sadaļas tapšanu un padarīto viņš saka: “Šķiet, ka sadaļa ir izdevusies ļoti veiksmīga, lai gan pie tās jau pavadītas neskaitāmas stundas, tāpat ir prieks tajā ienākt katru dienu. Ļoti interesants liekas fona bildes risinājums, kas jau atverot sadaļu piešķir tai savu noskaņu. Darbs pie sadaļas bija ļoti aizraujošs par spīti tam, ka ik pa laikam uzpeldēja kāds “zemūdens akmens”. Kā arī sadaļa aizvien tiek pilnveidota un darbs nav beidzies. Pašam ļoti patīk mobilā versija, un salīdzinājumā ar citām portāla sadaļām, mobilā versija pie sirds iet vairāk kā web versija.”

Šodienas mākslinieks / Sadaļa Šodien vizuāli ir izdevusies ļoti “garšīga” un tās šefpavārs jeb mākslinieks ir Artūrs Vanags. Vai tā ir sakritība vai kā citādi, bet arī Artūrs spēlē orķestrī. Lai gan ārēji rāms, izrādās labprāt skatās gangsteru filmas. Atzīstas, ka absolūti neko nekolekcionē. Sportiskās formas uzturēšanai kopā ar kolēģiem spēlē hokeju. Artūrs necieš paviršību, strādā ar ļoti lielu atdevi. “Jaunas sadaļas izstrāde bija labs izaicinājums. Sākotnēji tā pat nebija iecerēta kā atsevišķa sadaļa, bet gan mazu rīku bloks Runā plūsmā. Ar ļoti atšķirīgu satura formātu un ierobežotu vietu nācās meklēt, kā informāciju sakārtot tā, lai tā nepazustu un būtu ērti lasāma. Tādā formā, kā tas redzams tagad, tas nonāca ar uzstādījumu – katra diena ir unikāla, atšķirīga. Tas atspoguļojas gan dažādajās dienas tematikās, gan arī faktā, kā sadaļas apmeklētājs var pārkārtot satura kartiņas, sakārtojot prioritātes pēc saviem ieskatiem jeb interesēm.”

Šodienas projekta vadītāja / No idejas līdz realizācijai šo sadaļu uzraudzīja draugiem.lv direktore Liene Grenevica. Lienei patīk doties pastaigās, viņas garākā pastaiga ir bijusi no Kolkas līdz Dubultiem. Skrien, vingro, peld un daudz ceļo – kā rakstīts arī darbinieku sadaļā – uz priekšu vai uz augšu, tikai ne uz vietas. Tieši ar tādu enerģiju un degsmi arī tapusi jaunā sadaļa, par kuru pati Liene stāsta: “Ideja radās kopīgā brainstormā, kurā piedalījās daļa no draugiem.lv komandas. Kopā bija kādas 6 idejas, ko varētu jaunu ieviest portālā. Tāpēc, lai būtu skaidrs, ar kuru sākt, pajautājām draugiem.lv lietotājiem, un aptaujas rezultātā šī ideja guva virsroku. Pateicoties projektā iesaistītajai komandai, sadaļas “Šodien” tapšana noritēja veiksmīgi - bija interesanti visiem kopā domāt dažādus risinājumus tam, lai projekts ne tikai vizuāli būtu pievilcīgs, bet arī ērts lietošanai - gan lasītājiem, gan satura radītājiem. Projekta ideja ir piešķirt katrai dienai īpašu nozīmi, jo bieži vien piemirstam, ka “šodiena” ir nedēļas svarīgākā diena. Tāpēc ar šīs sadaļas saturu cenšamies iedvesmot, izglītot, sasmīdināt, dot praktiskus padomus un izklaidēt.”

89 cilvēkiem patīk

Vairāk