Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2014

Jaunā elpa 13

Favorīti tagad vairs nav vienkārša cilvēku „noliktava”, bet gan jauns attiecību veids, kas ļauj sekot lietotājiem, kuru saturs tevi interesē.

Pievienot favorītiem ir viena no senākajām draugiem.lv funkcijām. Iesākumā tā kalpoja kā iespēja „atķeksēt” lietotājus, kas varētu būt Tev interesanti, bet ne tik ļoti, lai aicinātu par draugiem. Ar laiku, portālam mainoties, favorīti kļuva par sen atzīmētu profilu „noliktavu” ar pagalam apputējušiem plauktiem. Veicot aptauju, mēs noskaidrojām, ka lielākā daļa portāla lietotāju piekrīt, ka šī sadaļa jāmaina.

Pamata ideja bija izveidot funkciju, kas ļauj sekot profila jaunumiem bez draudzības apstiprināšanas. Draugiem.lv ir īsta dārgumu krātuve, kuru katru dienu ar jaunu saturu papildina tūkstošiem cilvēku. Pievienot favorītiem ir vienkāršākais veids, kā savā runā plūsmā ieraudzīt saturu, kas Tevi interesē.

Līdz šim iespēja sekot kāda lietotāja veidotajam saturam bija pieejama zem runā ierakstiem, tagad pievienot favorītiem iespējams gan profilos, gan arī pie draudzības uzaicinājumiem. Pārmaiņu rezultātā no vidēji 60 tūkstošiem profilu, kam ikdienā uzsāk sekot draugiem.lv lietotāji, to skaits palielinājies līdz pat 100 – 120 tūkstošiem dienā. Tas kopumā uzskatāms par pozitīvu rezultātu un mēs ceram, ka laika gaitā tas palielināsies.

58 cilvēkiem patīk

Vairāk