Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2014

Satikt savu klausītāju 7

Mūzikai ir īpašs spēks un īpaši ir cilvēki, kas to rada. Draugiem.lv ir priecīgi un pat lepni par savu mūzikas sadaļu, kas iespējams ir pirmā vieta, kur kādam atklāt plašākai sabiedrībai savu talantu, bet kādam, kurš jau savu varēšanu ir pierādījis, vieta, kur satikt savu klausītāju, dalīties ar jaunumiem un notikumiem savā radošajā darbībā. 

Šajā Oranžērijā par mūziķiem, kas ir draugiem.lv lietotāji savās privātajās gaitās, kas ir Mūzikas sadaļas iemītnieki un kas ir arī mūsu draugi, jo kopīgi gatavojāmies festivālam Bildes, par ko jau stāstījām iepriekšējā numurā.

Iepazīsties- Elīna Krastiņa un grupa Twisted Four. Elīna ir galvenā balss pavēlniece un tā, kas izveidoja šo apvienību šā gada vasarā. Satikās basģitārists Kristaps Ezeriņš, elektriskās ģitāras virtuozs Ritvars Šreibers, taustiņinstrumentālists Aigars Paulis un vislielākā trokšņa radītājs, bundzinieks Pāvels Ignatjevs. Grupai palīdz arī backvokālmeitenes – Nora Urbāne, Elza Medne, Ieva Mūrniece. Tie visi ir mūziķi ar muzikālo izglītību, kuri sevi jau pierādījuši, spēlējot dažādās Latvijā pazīstamās muzikālās apvienībās.

Mums bija interesanti uzzināt, kāda nozīme ir portālam draugiem.lv viņu dzīvē gan katram atsevišķi, gan visiem kopā. Elīna atzīst, ka pirms tikšanās ar puišiem, lai runātu par iespējamu sadarbību, vispirms esot izpētījusi viņu profilus draugiem.lv, kas ļāvis jau virtuāli saprast, vai tie ir īstie cilvēki, ar kuriem varētu kopā veidot muzikālu projektu, ļāva justies daudz drošāk pirmajā tikšanās reizē, jo bija sajūta, ka cilvēks jau ir redzēts. Taustiņinstrumentālists Aigars portālā ir jau gandrīz no tā pirmsākumiem un aktīvi izmanto to vēl joprojām, turpretim ģitārists Ritvars un bundzinieks Pāvels esot no tiem skrejošajiem, kuri parādās savā profilā, apskata jaunumus un tad jau atkal dodas savā ikdienas skrējienā. Pāvela profils gan liecina ko citu, ka starp visiem daudzajiem darbiem, viņš diezgan aktīvi dalās ar saviem draugiem ar jaunākajiem notikumiem viņa dzīvē. Noslēpumā paliek viņa personība, bet viens no grupas dalībniekiem draugiem.lv ir atradis arī savu otro pusīti. Skolas gados basģitārists Kristaps ne reizi vien ir palicis bez līdzekļiem priekšapmaksas kartē, pasūtot profila statistiku. Šobrīd vairāk aktuāla ir saziņa ar draugiem, ziņu lasīšana, kā arī mūzikas profila uzturēšana.

Grupu var sastapt dažādos festivālos un privātos pasākumos, bet ikdienā jebkurā diennakts laikā atradīsi viņus draugiem.lv Mūzikas sadaļā - Elīna Krastiņa un Twisted Four. Profils ir izveidots sen, tajā ir gan dziesmas, ko Elīna saviem klausītājiem piedāvāja jau 2007.gadā, gan mūzika, ko viņa ir radījusi jau kopā ar savu jauno komandu – Twisted Four. Mūzika, bildes, video, jaunumi – tas viss ir tur vienuviet.

“Kopā priekos un bēdās” ierasts dzirdēt kāzu ceremonijās, bet, šķiet, tas ļoti labi raksturo arī cilvēka attiecības ar mūziku. Draugiem.lv bija priecīgi sadarboties ar Elīnu un Twisted Four festivāla Bildes ietvaros, priecīgi par jauno draudzību. Ieklausies, varbūt tieši viņi spēlē un rada Tavu sirds mūziku, varbūt arī Tu vari teikt- prieks iepazīties, varbūt piepildās viņu dziedātais: “Ja nu notiek brīnumi, un mēs izrādās līdzīgi esam!” 

63 cilvēkiem patīk

Vairāk