Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2016

Raksti. Un lasi. 2

Dienasgrāmatas ir viena no pirmajām draugiem.lv sadaļām. Tolaik, kad portāls vēl tikai veidojās, kad tas bija jaunums un Latvijas Interneta sensācija, mūsu lietotāji kāri tvēra katru jaunumu – dienasgrāmatas ātri kļuva populāras, tās rakstīja, lasīja un komentēja... tagad dienasgrāmatas saucas – Raksti un ir dzimušas no jauna.

Ikvienā pasaules sociālajā tīklā vai tam līdzīgā veiodojumā eksistē viena problēma, ko katrs cenšas risināt, kā vien prot. Satura patērētāju skaits ir ievērojami lielāks nekā radītāju, attiecīgi nepieciešams domāt, kā panākt, lai, ienākot portālā, cilvēkiem būtu jauna informācija, ar ko dalīties. Draugiem.lv šobrīd ir pieejamas neskaitāmas joku un pigoru lapas, kas nodrošina savus sekotājus ar vieglu, izklaidējošu un uzjautrinošu saturu. Tāpat ir pieejams visu lielāko interneta mediju saturs – izvēlies, kam sekot, un saņem jaunumus tieši savā profilā. 

TOP ziņas ir rīks, kas ļauj, izvēloties tēmas un konkrētus medijus, iekārtot pašiem savu ziņu portālu. 

Lietotāji pievieno galerijas, iesaka rakstus, uzņēmumu lapas dalās ar noderīgu informāciju un cenšas izklaidēt – visa kā ir tik daudz, ka vecās, labās dienasgrāmatas palikušas novārtā. Rakstu skaits neliels, lasītājiem aizvien retāk ir iemesls tajās ielūkoties.

Radot Top saites, mēs cerējām, ka tās palīdzēs augt un attīstīties jaunajiem interneta medijiem, un zināmā mērā šīs cerības piepildījās – Latvijas interneta vidi šobrīd grūti iedomāties bez mazajiem portāliem, kas ar neveikli  būvētiem, bet vilinošiem virsrakstiem cīnās par katru klikšķi uz viņu saitēm. Tomēr jāatzīst, ka gandarījuma sajūtas nav, jo kvantitāte nepāraug kvalitātē, viena un tā pati mazo sensāciju zupa tiek sildīta un piedāvāta vai uz katra stūra. Mēs, protams, ceram, ka ar laiku tas mainīsies un, augot pieprasījumam pēc kvalitatīvas informācijas, mainīsies arī šie mediji.

Raksti ir mūsu mēģinājums spert soli kvalitātīva satura virzienā. Tagad ikviena privāta bloga autors var savu saturu ievietot arī draugiem.lv, iegūstot papildus auditoriju gan konkrētajam saturam, gan arī reklamēt savu blogu jeb emuāru. Ir izveidota sistēma, kas ļaus ar rakstiem nopelnīt. Tiesa gan, pagaidām summas ir pagalam nelielas, un mēs domājam virzienā kā šo finansiālo rīku attīstīt.

Arī visi draugiem.lv dienasgrāmatu autori var pieteikties kļūt par mūsu partnerautoriem. Tas ir Latvijā līdz šim nebijis modelis – rakstu autori saņem 70% no reklāmas ekspozīciju ieņēmumiem. Tomēr lasījumu skaits, kas nepieciešams, lai nopelnītu ko vērā ņemamu ir grūti sasniedzams, tāpēc šis modelis ir uzskatāms par iesākumu. Mēs ceram, ka šis ir sākums kaut kam lielam un skaistam.

16 cilvēkiem patīk

Vairāk