Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2014

Bildes bez rāmīša 0

Dienā, kad ir iznācis jaunākais žurnāls Oranžērija, Rīgas kongresu namā ir priekšpēdējā koncertu diena ikgadējam festivālam Bildes un tā ir diena, kad arī Draugiem.lv grupas darbinieki ir pieņēmuši izaicinājumu kāpt uz skatuves.

Festivāls Bildes pirmo reizi norisinājās 1985.gadā un ik gadu savus apmeklētājus priecē ar daudziem koncertiem, kā arī ar mākslas darbu izstādēm, ko radījuši mūziķi un dažādas citas Latvijā zināmas radošas personības.

28 gadu laikā Bildes var lepoties ar dažiem iespaidīgiem skaitļiem- uz BILŽU skatuves īstenoti 1208 muzikāli projekti, kuros piedalījušies ap 3700 mūziķu, bet izstādēs piedalījušies 552 dalībnieki. Šogad jau ir 29. festivāls Bildes un šie cipari noteikti tiks papildināti.

Draugiem.lv jau ilgus gadus ir pasākuma informatīvie atbalstītāji. Projektu vadītāja Laima Lībere vairs pat nezināja, cik gadu ilga šī sadarbība ir, jo draudzības gadus  taču neskaita. “Sadarbojamies tik sen, ka manis vēl nebija, kad Tija Auziņa (festivāla Bildes vadītāja) jau bija ar Lauri uzsākusi sadarbību. Vienmēr ir palikusi sajūta, ka Bildes bez Tijas nebūtu Bildes. Viņa ir kā nenogurdināma lokomotīve, kas virza unikālu projektu,” savās sajūtās dalās Laima.

Šogad festivāls Bildes draugiem.lv nav tikai pasākums, kuru informatīvi atbalstām, šoreiz mēs esam neliela daļa no tā, mēs paši tajā piedalāmies. Ir uzsākta draudzība ar grupu, kas palīdzēja sagatavoties pasākumam un kopā uzstāsies ar Draugiem.lv grupu 31.oktobra vakarā koncertā, kurā dažādas sabiedrībā zināmas personības muzicēs kopā ar sevi jau pierādījušām grupām. 

Mūsu jaunie draugi ir Elīna Krastiņa ar grupu Twisted Four, ar kuriem kopā gatavojām Valta Pūces dziesmu “Notiksies, kam jānotiek”. No Draugiem.lv grupas šajā nelielajā avantūrā iesaistījās Armands Vīksna no Mapon, kura sirds lieta ir saksafons, Lizete Pitena no PerkamKopa.lv ar savu vijolspēli, bet vokālistu lomās iejutās Rūdolfs Maltavnieks no IdeaBits, Sabīne Ozola no PerkamKopa.lv un Baiba Krūze no draugiem.lv.  Mēģinājumi bija ļoti radoši un interesanti. Šoreiz neliels foto ieskats, kā mēs mēģinājām, bet vairāk par to, kā viss izdevās koncertā un vairāk par pašu grupu – nākamajā Oranžērijas numurā.

34 cilvēkiem patīk

Vairāk