aizkari

Oficiālā lapa
Ieteikt

Nakts aizkari (biezie, tumšie aizkari)

Nakts aizkari (biezie, tumšie aizkari)


Biezie aizkari jeb nakts aizkari (tumšie aizkari, dekoratīvie aizkari) ir tādi aizkari, kuri ir no bieza necaurspīdīga vai puscaurspīdīga auduma. Biezie aizkari var būt sašūti gan ar, gan bez oderes. Biezo aizkaru jeb nakts aizkaru galvenā funkcija ir telpas aptumšošana. Biezie aizkari pilda arī neredzamības funkciju, t.i., no ārpuses cauri šiem aizkariem neko nevar redzēt, ja aizkari ir aizvērti. Biezie aizkari jeb nakts aizkari sakārtotā veidā var pildīt kā aptumšojošas, tā arī dekoratīvas funkcijas. Ir iespējams arī variants, ka biezais aizkars ir tikai stacionārs, atsprausts un neverams. Biezie aizkari lieliski papildina plānos jeb dienas aizkarus.

Kāpēc ir vajadzīgi tumšie (biezie, nakts) aizkari?
Tumšajiem (biezajiem, nakts) aizkariem var būt ļoti dažādas funkcijas:

1. Aizvērtā veidā tie pasargā telpu no tiešajiem saules stariem un gaismas, kā arī no svešām acīm:
* gan guļot un atpūšoties;
* gan strādājot pie datora vai skatoties televizoru;
* karstā laikā neļauj sakarst telpai.
Ja saule spīd logā lielāko dienas daļu, tad vēlams dekoratīvo nakts aizkaru materiālu pasargāt no izbalēšanas, izmantojot oderi, tādā veidā arī mazinot gaismas caurlaidību.

2. Nakts aizkari var būt ne tikai funkcionāli, bet arī dekoratīvi. Ja augšējo loga daļu rotā dekoratīvi elementi, piemēram, volāni vai lambrekeni, tad vēlams, ka garie sānu aizkari netiek kustināti, tādā veidā izjaucot visas ieloces.

3. Nakts aizkari tiek izmantoti arī starp telpām, uz durvju ailēm kā:
* dekoratīvi elementi, papildinot telpas interjeru, saskaņojot audumu komplektu pie durvīm, logiem, uz mīkstajām mēbelēm un sēžamajiem krēsliem, galdautu un grīdas segām;
* telpu norobežojošs elements;
* skaņas un siltuma izolācija.