aizkari

Oficiālā lapa
Ieteikt

Dienas un nakts aizkari

Dienas un nakts aizkari

Reizēm gadās ienākt tādā telpā, kurā jūtamies ļoti gaiši un silti, kurā gribas pēc iespējas ilgāk uzturēties. Aizkari ir pavisam neuzkrītoši un uzreiz nepamanāmi, tomēr tie ļoti spēcīgi maina sajūtas telpā. Interjera dizains var būt izstrādāts līdz katram sīkumiņam, tajā var būt padomāts par katru detaļu, tomēr tieši aizkari ir tie, kas piešķir telpai pabeigtības un mājīguma sajūtas. Ja vien aizkari nav kaut kā īpaši akcentēti un uzsvērti, tad tie tā uzreiz nekrīt acīs, tomēr sajūtas, ko tie rada, parādās uzreiz. Tikai jau ilgāku laiku uzturoties telpā, var ievērot arī aizkarus un to cik burvīgi tie iekļaujas interjera dizainā. Tieši tādēļ ir tik svarīgs aizkaru dizains, jo radīt katrai telpai un gaumei atbilstošāko aizkaru risinājumu ir vesela māksla. Aizkaru dizainera darbs ir saskaņot aizkarus ar telpas iekārtojumu un vēlamo raksturu, ko vēlamies redzēt telpā. Aizkari var būt maigi romantiski, gan arī klasiski eleganti, rotaļīgi viegli. Tās ir tikai dažas iespējas un raksturi, ko telpā spēj ienest aizkari.

Aizkaru dizains sevī iekļauj gan piemērotāko audumu un audumu veida izvēli, gan krāsu, gan rakstu un aizkaru individuālā, jums piemērotākā, stila izveidi. Aizkaru audumi var būt sākot no pavisam viegli krītošiem un gaišiem līdz pat pavisam tumšiem, dažādu dekoratīvu rakstu grezniem gobelēnveida audumiem. Aizkaru dizaina laikā ir iespējams arī izlemt par tieši jūsu prasībām atbilstošāko aizkaru vai pat aizkaru un žalūziju apvienotu risinājumu. Ir iespējams arī izvēlēties aizkaru stangas vai aizkaru sliedes noteiktā krāsā, kura vislabāk piestāvēs jūsu telpai. Tas vēl vairāk paplašina aizkaru noformējuma iespējas, jo ļoti atšķiras kā izskatās aizkari uz aizkaru stangas vai aizkaru sliedes. Katrs aizkaru audums nodrošina savas funkcijas – dienas aizkari laiž cauri dienas gaismu, bet arī pasargā no ziņkārīgiem skatieniem dienas laikā, savukārt nakts aizkari gan skaisti un dekoratīvi izskatās, gan arī aiztur dienas gaismu, ja tas ir nepieciešams un pasargā no ziņkārīgiem skatieniem vakarā, kad telpā ir ieslēgta gaisma. Gan dienas, gan nakts aizkaru audumi var tikt izmantoti kā dekoratīvi elementi telpā, noformējot logu, kā arī atsvaidzinot kādu sienu vai nodalot kādu atsevišķu telpas daļu, izveidojot vieglu aizkaru sienu vai romantisku baldahīnu, kurš lieliski papildinās guļamistabas vai bērnu istabas iekārtojumu.

Protams, variējot ar audumiem, ir iespējams izveidot ļoti interesantu klasisko aizkaru salikumu, kur ir apvienoti vienkārši dienas aizkari ar nakts aizkariem, bet tik pat labi kādu no aizkaru veidiem ir iespējams padarīt interesantāku, aizvietojot, piemēram, dienas aizkarus ar romiešu aizkariem vai austriešu aizkariem. Romiešu aizkari arī izskatās tikpat izsmalcināti un eleganti kā dienas aizkari, tomēr tiem ir savs īpašais šarms. Turklāt romiešu aizkari aizņem mazāk vietas, tādēļ tie ir brīnišķīgs risinājums virtuvē vai vannas istabā, bet ar savu izsmalcināto eleganci tie lieliski iederas arī viesistabā, guļamistabā vai kādā citā telpā. Austriešu marķīzes jeb aizkari ir vēl interesantāks gaišo aizkaru risinājums, ja ir nepieciešams telpai piešķirt īpašu eleganci. Tie ar savu vienkāršību un izsmalcināto maigumu, paspilgtina dekoratīvus nakts aizkarus un padara telpu pat karaliski cēlu. Franču aizkarus jeb žalūzijas bieži vien izmanto tādās telpās, kurās nepieciešama īpaša gaisotne un starojums. Samtaini liegie franču aizkaru vilnīši gluži vai ņirb gar acīm, padarot aizkarus dzīvus un aristokrātiski iedvesmojošus. Franču aizkari ideāli izskatīsies lielās telpās ar lieliem logiem – viesistabā, guļamistabā vai pat lielā un greznā svētku zālē.