aizkari

Oficiālā lapa
Ieteikt

Aizkari bērnudārziem un skolām

Aizkari bērnudārziem un skolām

Aizkari bērnudārziem un skolām. Bērnudārzs vai skola ir bērna otrās mājas, kurās būtu vēlams, lai bērns justos mājīgi. Sevišķi svarīgi tas ir bērnudārzā, jo tā ir mazuļa palēna pāriešana uz pieaugušo pasauli, kurā jāiemācās, ka ilgāku laiku jābūt prom no mammas, tēta un mājām. Ir diezgan būtiski šo pāreju izveidot pēc iespējas saudzīgāku, lai bērns justos cik labi vien iespējams. Aizkari bērnudārziem vai aizkari skolām ir vieni no svarīgākajiem, ja vēlaties šajās iestādēs sagādāt bērniem mājīguma sajūtu. Ikvienam mājās pie logiem ir aizkari vai žalūzijas, kas rada kopējo silto mājas tēlu. Tādēļ ir labi, ja arī bērnudārzā vai skolā par to ir padomāts.

Logi bez aizkariem izskatās tukši, pat neapģērbti un telpa ar šādiem logiem šķiet plašāka, tomēr telpa šajā gadījumā zaudē siltuma un mājīguma sajūtu, kas ir tik ļoti svarīgas bērniem, kad viņu dzīvē parādās kādas pārmaiņas. Bērnam ir būtiski, lai viņš justos drošībā, siltumā un mīlēts. Mājīgās telpās gan pašas auklītes un skolotājas, gan arī bērni jūtas ļoti labi.
 
Telpās, kurās atrodas bērni, aizkari var nebūt līdz pašai grīdai, ja ir uztraukums, ka bērni tos varētu mēģināt tīši vai netīši noraut. Tie var būt arī līdz palodzei vai arī dekoratīvi rotāt tikai loga ailes augšējo un sānu malas, pavisam garos aizkarus atstājot pašās malās, kur bērni mazāk tiek klāt. Ir daudz un dažādi varianti, kā izgatavot tādu aizkaru risinājumu, kas gan skaisti un eleganti izskatās, gan arī nodrošina nepieciešamās funkcijas. Piemēram, ļoti labs variants ir kombinēt romiešu aizkarus vai austriešu aizkarus ar tikai pašās sānu malās esošajiem klasiskajiem aizkariem. Romiešu aizkari pilda līdzīgas funkcijas kā žalūzijas – ja tie ir šūti no biezāka, mazāk caurspīdīga auduma, tad ar tiem var norobežoties no saules vai ziņkārīgiem skatieniem, nolaižot tos vajadzīgajā augstumā. Romiešu aizkari izskatās tikpat dekoratīvi un mājīgi kā klasiskie aizkari, bet tie aizņem mazāk vietas un ir ērtāk lietojami, lai izvairītos no pārāk
spilgtās vai karstās saules gaismas. Līdzīgi arī klasiskie aizkari

Bērnu iztēles rosināšanai aizkari var būt ar draudzīgiem un interesantiem zīmējumiem, kurus viņiem ir iespēja vērot, ejot gulēt vai kādā rotaļu atpūtas brīdī.