aizkari

Oficiālā lapa
Ieteikt

Skatuves aizkari

Skatuves aizkari


Skatuves aizkari ir īpašs aizkaru veids. Tie ir tādi aizkari, kuriem jābūt elegantiem un skaistiem, bet tai pašā laikā neuzkrītošiem un lieliski jāizceļ galveno – skatuvi un uz tās notiekošo darbību.
Skatuves aizkarus (aktu zāles aizkarus) parasti šuj no bieza materiāla auduma, lai tiem nevarētu redzēt cauri. Skatuves aizkari ir smagi aizkari, tādēļ tiem vajadzētu izvēlēties kārtīgu , izturīgu aizkaru sliedi vai aizkaru stangu, vēlams, ar rokas vadību - malā striķis vai - ar elektropiedziņu.
Skatuves aizkaru audums var būt tik biezs, ka var pat nedaudz aizturēt skaņas no skatuves uz zāli, laikā, kad tie ir aiztaisīti. Arī to aizvēršanai ir jābūt maksimāli klusai un neuzkrītošai.
Zālē, kurā atrodas skatuves aizkari, bieži vien ir arī logi. Vēlams telpas logu aizkarus saskaņot ar skatuves aizkariem, lai tie savā starpā labi izskatītos. Telpas logu aizkariem nav obligāti jābūt vienas krāsas vai viena auduma ar skatuves aizkariem, galvenais, lai tie savā starpā radītu telpā harmonisku vienotības sajūtu.
Izvēloties audumu skatuves aizkariem jāatceras, ka tam jābūt maksimāli vienkāršam, bet tai pašā laikā izsmalcinātam un elegantam, lai tas patiktu ikvienam.
Skatuves aizkari nedrīkst būt uzkrītoši spilgti vai ar kādiem īpašiem akcentiem. Skatuves aizkariem ir jādveš atturīga elegance, lai tie izceltu un pasvītrotu uz skatuves notiekošo.