Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Aprīlis, 2013

Iedvesmojoši stāsti vienuviet – Pieredzes diena 2

Marta sākumā labdarības kampaņas „Taureņa Efekts” ietvaros draugiem.lv birojā tika organizēta Pieredzes diena Latvijas bērnu namu audzēkņiem. 

Jauniešiem tika dota unikāla iespēja iepazīties ar savu vienaudzi– sešpadsmitgadīgu programmētāju, kas jau gadu strādā uzņēmumā, kā arī gūt iedvesmu, kas noderēs turpmākajā dzīvē.

Šajā Pieredzes dienā piedalījās bērni vecumā no 16 līdz 18 gadiem no Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Ezermala”, Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Bērnunama un Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Ilga”. Zinātkārie jaunieši varēja iepazīt to, kā Draugiem.lv izskatās no otras puses, ar ko ikdienā nodarbojas tur strādājošie, un kāda ir paša uzņēmuma filozofija. 

Fotogalerija

Iedvesmojošu stāstu par draugiem.lv vērtībām, kurām būtu jāvērš uzmanība arī ikdienas dzīvē, pastāstīja uzņēmuma runasvīrs Jānis Palkavnieks. Šo stāstu papildināja iespēja iepazīties ar jaunāko draugiem.lv iOS programmētāju Kristeru Jurševski, kurš ar savu apņēmību un mērķtiecību jau 16 gados spēj būt konkurējošs IT speciālists, kā arī radošo direktoru Guntaru Meluškānu, kurš uzņēmumā strādā no tā darbības sākuma. Nevienam no klātesošajiem nebija šaubu, ka viss ir iespējams, ja vien ir vēlēšanās un noteikts mērķis, uz kuru tiekties. 

Jānis, Guntars un Kristers dalās savā pieredzē

Jāatzīst, ka vērtības, kuras nosaka ikdienas darbu draugiem.lv kolektīvā, ļoti saskan ar tām vērtībām, kurām jāvērš uzmanība arī visās citās dzīves jomās. Mums visiem bija interesanti uzzināt panākumu atslēgu,” atzīmē kampaņas “Taureņa Efekts” rīkotāja Olga Kazaka.

Viss ir iespējams, ja vien ir vēlēšanās un noteikts mērķis

Iespaidus papildināja arī Rīgas Tehniskās universitātes studenta Riharda Ozoliņa stāstījums par to, ka izdošanās ir atkarīga no uzstādītā mērķa un liela gribasspēka dzīvot labāk. Ir jāsaprot, kas ir tas, ko vēlas darīt nākotnē, lai arī darba dēvēju vadība redzētu degsmi, kura bieži vien ir noteicošā, lai kāds tiktu paņemts darbā. 

“Pasākuma noslēgumā mūsu jauniešiem tika dots uzdevums- uzzīmēt skices draugiem.lv ielogošanās lapai. Radošās idejas izvērtēja stingra dizaineru žūrija. Tika arī noteikts, ja kāds no šiem darbiem tiks izmantos lapas izveidē, tad darba autori tikšot pie grandiozas balvas,” stāsta Olga Kazaka.

Nav svarīgi, no kurienes Tu nāc, svarīgi ir, kur Tu vēlies nokļūt

“Kā jau solījām jauniešiem, ja kāda no ielogošanās lapas skicēm pēc dizaineru domām būs ļoti iespaidīga, tā noteikti tiks realizēta dzīvē. Diemžēl neviena no skicēm tāda nebija. Viena no draugiem.lv vērtībām ir “Godīgi”, tāpēc mēs nespēlējam teātri, izliekoties, ka kāds ir uzvarējis,” konkursa rezultātus komentē draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, piebilstot, ka tomēr jauniešu degsme un idejas ir pamudinājums domāt par līdzīgu konkursu rīkošanu nākotnē. 

“Nav svarīgi, no kurienes Tu nāc, svarīgi ir, kur Tu vēlies nokļūt. Ikvienam no mums ir iespēja gribēt mācīties, gribēt attīstīties un tādejādi sasniegt savus mērķus,”  iedvesmojošo pasākumu rezumē draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns. 

4 cilvēkiem patīk