Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2016

Kapteinis Vasiļjevs un hokeja prognozes 3

Hokeja prognožu konkursā šogad cīņa bija īpaši sīva - līdz pat pēdējai tiesneša svilpei par uzvaru cīnījās vairāk kā 12 tūkstoši cilvēku, bet kopumā projektā piedalījās 41 tūkstotis draugiem.lv lietotāju. Starp labākajiem bija arī Latvijas izlases kapteiņa godā pabijušais Herberts Vasiļjevs.

Jāatzīst, ka esam optimisti, jo prognozēto Latvijas izlases uzvaru skaits ievērojami pārsniedza neizšķirtus un vēl jo vairāk zaudējumus. Kopumā Latvijas izlasei prognozējām 14618 uzvaras, 6135 neizšķirtus un 5627 zaudējumus. Kā notika reālajā dzīvē, mēs, protams, redzējām.

Populārākais spēlētājs, ko savam starta pieciniekam izvēlējās mūsu lietotāji, bija Kaspars Daugaviņš, kas nav liels pārsteigums, jo no kapteiņa visi gaidīja dižus darbus, pārsteidzošāk, ka nākamais populārais bija Rodrigo Ābols, tikai tad sekoja NHL zvaigžņu sppēles dalībnieks Zemgus Girgensons, bet populārākie aizsargi - Edgars Siksna un maksims Širokovs. Tie, kas piedalījās, zina, ka, izvēloties savu piecinieku, bija jāņem vērā piešķirtais “budžets” un katra spēlētāja “cena”. Tas neļāva salikt uz laukuma visus labākos, bet nācās darboties budžeta rāmjos.
Tikai vienam no visiem dalībniekiem izdevās uzminēt precīzu rezultātu veselām trim spēlēm, tomēr arī šis sasniegums viņam neļāva nokļūt labāko 22, kas saņēma balvas, vidū.

Kā jau minējām, starp labākajiem prognozētājiem izrādījās arī ilggadējais Latvijas izlases spēlētājs, arī kapteinis - Herberts Vasiļjevs. Tā kā Herberts dzīvo Vācijā, draugiem.lv viņš izmanto, lai sazinātos ar draugiem, ko citādi sastapt izdodas reti. Viņš saka, ka prognožu spēlē balstījies uz pieredzi un zināšanām, nevis veiksmi. Galu galā pats izbaudījis, ko nozīmē būt tur un sisties par valsts godu. Lai veiksmīgi prognozētu, nācās mūsējiem “piešķirt” diezgan daudz zaudējumu, bet Herbertu tas nemulsina - ko lai dara, ja pretinieks spēcīgāks. 

Herberts Vasiļjevs
“Galvenais, lai izlase rāda cienīgu sniegumu, uz šī fona arī centos prognozēt rezultātus,” uzskata Vasiļjevs. Iepriecinājis tas, ka gandrīz visās spēlēs varējuši “aizķert” kādu punktu, sarūgtinājusi nespēja noturēt koncentrēšanos spēļu galotnēs. No splēlētājiem Herberts pozitīvi izceļ Miķeli Rēdlihu, Robertu Bukartu un Andri Džeriņu. Mazliet vairāk gaidījis no Daugaviņa un Girgensona, bet atzīst, ka viņu latiņa ir uzlikta ļoti augstu un ne vienmēr izdodas to noturēt.
Starp citu, Herberts šogad uz vēl vienu gadu pagarināja līgumu ar Vācijas spēcīgākā čempionāta (DEL) hokeja klubu Krēfeldes ''Penguins''. Novēlēsim meistaram veiksmīgu sezonu!
Jau drīzumā jauns notikums un prognožu spēle - Eiropas čempionāts futbolā. Tajā varēsiet prognozēt visu spēļu rezultātus un, protams, atkal cīnīties par balvām.

31 cilvēkam patīk

Vairāk