Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Septembris, 2016

Skolai draudzīgs 0

Sācies jauns mācību gads, ar ko arī apsveicam skolēnus, skolotājus un vecākus. Esam apkopojuši dažus ieteikumus, kā skolas un klases ikdienas dzīvi uzlabot, izmantojot draugiem.lv.

Domubiedru grupa - diskusijām

Draugiem.lv domubiedru grupas ir iespēja izveidot savas klases vai skolas “šūniņu”, lai sazinātos tikai savā starpā. Jūs varat izveidot slēgto grupu, kurā var iekļūt tikai ar grupas administratora apstiprinājumu vai ielūgumu. Domubiedru grupu iepējas paredzēts jau drīzumā papildināt, bet jau šobrīd tajās var viedot diskusijas un pievienot galerijas. Diskusijās iespējams pievienot aptaujas un attēlus. Sevišķi svarīgus paziņojumus iespējams izcelt, lai tie nepazustu kopējā plūsmā. Domubiedru grupu jaunumi parādās runā plūsmā, bet tie ir redzami tikai konkrētās grupas lietotājiem. Tātad jūs iegūstat ērtu vidi, kurā sazināties, apmainīties ar svaigāko informāciju, dalīties ar bildēm utt.. Šo iespēju šobrīd jau izmanto vairāki simti klašu kolektīvu. Pievieno arī savējo.

Grupu sarakste – ātrai saziņai

Ja slinkums veidot domubiedru grupu un esat draudzīgs kolektīvs, kurā visi viens ar otru draudzējas arī draugiem.lv, jūs varat izmantot grupu sarakstes vēstulēs – izveidojiet tēmu, piemēram, 1.a klases vecāki un pievienojiet tai visus klases vecākus. Grupu sarakstei arī iespējams pievienot attēlus, dažādus pielikumus. To ir ērti lietot arī no mobilajām ierīcēm.

Pasākumi – organizēšanas un bilžu apmaiņas rīks

Pasākumi – ļoti ērts un iespējām bagāts rīks, lai plānotu un apspriestu klases vai skolas pasākumus, bet pats galvenais – tajā iespējams neierobežotā daudzumā pievienot fotogrāfijas, kuras ne vien var aplūkot un apspriest, bet arī pievienot savām galerijām un, kas pats svarīgākais – lejuplādēt oriģinālajā izmērā. Tātad aizmirstiet par neērtajiem attēlu koplietošanas rīkiem, bet pēc pasākuma visi, kas noknipsējuši kaut vienu bildi, pievienojiet tās savā pasākumā, kur attēlus varēs aplūkot un izmantot visi pasākuma dalībnieki. Lai izveidotu pasākumu, kas pieejams slēgtai grupai, jāatzīmē, ka tas ir privāts. Uzaicinājumus pievinoties pasākumam var sūtīt no pasākuma profila vai arī izmantot saiti (linku), ko varēsi atrast lapas apakšā un nosūtīt klases e-pastu sarakstē vai arī e-klasē reģistrētajiem vecākiem un skolotājiem.

Draugiem.lv lapa

Šī iespēja drīzāk noderēs skolas vai bērnudārza aktivitāšu atspoguļošanai. Lapās publicētā informācija ir publiska, tās saturu runā plūsmā redz visi sekotāji. Lapas var pievienot rakstus, galerijas, aptaujas, arī pasākumus un izmantot virkni citu iespēju.

Visas šīs iespējas ir bezmaksas un prasa no jums nelielu piepūli, bet palīdzēs veidot saskanīgu un draudzīgu klases vai skolas komunikāciju. Lai jums izdodas!

23 cilvēkiem patīk

Vairāk