Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2012

Balvā Barselona 3

Draugiem.lv grupas uzņēmumiem ir vairākas ikgadējas vasaras aktivitātes, viena no visvairāk gaidītajām ir Vilku brauciens jeb došanās pie dabas ar sacensību, piedzīvojumu un orientēšanās elementiem. Veiksmīgākās komandas, kuras visprecīzāk ir izpildījušas noteikumus un brauciena laikā sakrājušas visvairāk punktus tiek pie vērtīgām balvām. Šī gada galvenā balva bija brauciens visai komandai uz Barselonu.

Vilku brauciena ietvaros uzvarēja uzņēmuma draugiem.lv komanda “';DROP TABLE teams;-- “ (Ingus, Jānis, Juris, Rihards), kas tikai par nieka 4 punktiem apsteidza tuvākos sekotājus (3909 punkti uzvarētājiem, 3905 punkti nākamajiem sekotājiem). Par uzvaru un balvu stāsta Ingus Rūķis, draugiem.lv programmētāju vadītājs.

Mēs Barselonā izbaudījām īstu vasaru – pirmajā vakarā +28C, otrajā pat +32C

Lai tiktu pie tik daudz punktiem nācās gan veiksmīgi plānot maršrutu, gan sazināties ar citām komandām un saskaņot stratēģiju, gan arī pāris reizes pa kilometram skriet mežā vai pļavā 30 grādu karstumā.

Oktobra sākumā devāmies izbaudīt savu balvu uz Barselonu. Kamēr mājās palicēji priecājās par miglu, dūmaku un knapiem +10 grādiem, mēs Barselonā izbaudījām īstu vasaru – pirmajā vakarā +28C, otrajā pat +32C. Lai arī vietējie jau peldsezonu ir noslēguši, mums tas netraucēja arī vairākas reizes peldēt Vidusjūrā. Lai brauciens būtu interesantāks, bija sagatavoti vairāki uzdevumi, kuri mums Barselonā bija jāizpilda visiem kopā.

Uzdevumi

Viens no pirmajiem uzdevumiem – nogaršot tapas jeb Spāņu tradicionālo uzkodu. Parasti vienas ēdienreizes ietvaros tiek kombinētas vairākas dažādas tapas un rezultātā tiek izveidota pilnvērtīga maltīte. Tā kā pirms pasūtīšanas īsti nezinājām kas tas ir, tad pirmajā mēģinājumā katrs pasūtījām pa vienai tapai un īsti paēduši nebijām. Nākamajās reizēs jau bijām gudrāki un pasūtījām visu kā nākas – svaigu grillētu tunci, ceptu kamambera sieru, grillētus dārzeņus, u.c.

Nākamais uzdevums – nofotografēties no Barselonas gaisa vagoniņa tā, lai fotogrāfijā būtu redzami visi komandas dalībnieki. Izrādījās, ka šī atrakcija ir visai pieprasīta un, lai to izmēģinātu, vajadzēja aptuveni stundu gaidīt rindā. Lai nu kā, tas noteikti ir tā vērts, lai apskatītu pilsētu no 100m augstuma. Ja kādam ir bail no augstuma, tad labāk šo izklaidi izlaist, jo atsevišķos momentos gaisa vagoniņš var diezgan labi sašūpoties.

Uz Barselonas galvenās gājēju ielas visai bieži ir sastopami mīmi. Viens no uzdevumiem – visiem kopā nofotografēties ar vismaz 3 mīmiem. Pirmajā vakarā gājēju ielā ieradāmies mazliet par vēlu un lielākā daļa mīmu bija jau devušies mājup, tāpēc izdevās nofotografēties tikai ar Kristofora Kolumba atdarinātāju. Nākamajā dienā atnākot, izvēle jau bija krietni lielāka. Liekas, bija pieejami pat kādi 6 dažādi mīmi.

Port Olympic ir jahtu osta, kas tika uzbūvēta 1992. gada olimpisko spēļu laikā. Mūsu uzdevums – starp visām jahtām atrast vienu noteiktu jahtu, kuras bilde mums bija iedota. No šī uzdevuma baidījāmies visvairāk, jo, ņemot vērā jahtu skaitu piestātnē, uzdevums varētu līdzināties adatas meklēšanai siena kaudzē. Mums par pārsteigumu uzdevums padevās visai viegli, neskatoties uz to, ka jahta bija pabalējusi saulē un nosaukums bija tajā jahtas galā, kuru no laipas nevarēja saskatīt.

Bija jāspēlē arī fotospēle– dotas 6 bildes, jāatrod, kur tās atrodas un jānofotografējas visiem kopā. Šīs bija uzdevums, kas lika apmeklēt skaistākās Barselonas vietas – Parc de la Ciutadella, Placa Reial, La Boqueria, Torres Agbar, Basilica de la Sagrada familia, The Magic Fountain of Montjuic. Katra no vietām bija ar kaut ko iespaidīga. Man pašam prātā visvairāk palika Citadeles parks, kas ilgu laiku ir bijusi vienīgā Barselonas zaļā zona. Tirgus La Boqueria, kurā praktiski jebkurā diennakts laikā var nopirkt teju jebkādus augļus, jūras veltes un visu citu interesējošo.
Ja kādam ir bail no augstuma, tad labāk šo izklaidi izlaist, jo atsevišķos momentos gaisa vagoniņš var diezgan labi sašūpoties

Visvairāk gan no šiem palika prātā Basilica de la Sagrada familia, kas ir īsts Antonio Gaudi arhitektūras meistardarbs. Baznīcu sāka būvēt 1882. gadā un tā līdz šim brīdim vēl nav pabeigta. Paskatoties uz baznīcas detaļām arī nav jābrīnās par to, ka tā vēl nav pabeigta, drīzāk būtu jābrīnās par to, kā ko tādu vispār ir iespējams izplānot un uzbūvēt. Diemžēl neizdevās novērtēt baznīcas iekšpusi, jo laiks bija visai ierobežots, bet rinda uz iekļūšanu tajā stiepās apkārt kvartālam.

Pats pēdējais uzdevums bija atpazīt attēlā esošo dziedātāju, doties pie viņa un pavakariņot. Jānis, apskatot bildi, uzreiz nekļūdīgi atpazina Frenku Sinatru. Tā kā dziedātājs vairs nav mūsu vidū, tad bija skaidrs, ka jāmeklē ir kāds krodziņš, kas varētu būt ar viņu saistīts. Devāmies uz Placa Reial, gājām pie pirmā viesmīļa, kas piedāvāja galdiņu savā restorānā un jautājām, vai nevar mums iedot kādas norādes. Par laimi mūsu meklētais restorāns bija turpat ap stūri. Devāmies iekšā un pēc mirkļa jau tikām kārtīgi pārsteigti, jo sēdāmies pie vakariņu galda kopā ar uzņēmuma vadību, kas šo dažu dienu garumā bija veiksmīgi izlikusies, ka atrodas Latvijā.

Fināls

Par pašu braucienu - vienkārši IZCILI un paldies uzņēmumam par balvu! Parasti to, vai vieta ir laba un ceļojums izdevies, vērtēju pēc pavisam vienkāršas skalas – vai es gribētu tur vēl kādu reizi atgriezties? Par Barselonu varu teikt pilnīgi droši - gribu.

No savas puses garantēju, ka arī nākamā gada Vilku braucienā mēģināsim cīnīties par uzvaru - balva tiešām ir to vērta! Un, protams, paldies arī visiem komandas biedriem - gan par uzvaru Vilku braucienā, gan arī par lielisko izklaidi Barselonā!


23 cilvēkiem patīk

Vairāk