Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Aprīlis, 2013

Ar video uz Pasaulē labāko darbu 10

Karstās žūrijas diskusijās tika noskaidrots, ka pretendents, kurš Latviju pārstāvēs zīmola Havana Club starptautiskā konkursa Gap Year finālā un tajā cīnīsies par iespēju veselu gadu pildīt vislabāko darbu pasaulē, ir Mārcis Pļaviņš. 

Mārcis jau 28.aprīlī dosies uz Kubas galvaspilsētu Havanu, kur sacentīsies ar 19 citu pasaules valstu pārstāvjiem par iespēju veselu gadu apceļot zemeslodi, par savām gaitām pasaules iedzīvotājus informējot ar bloga starpniecību. 

Mārcis Pļaviņš

Uzvarētājs tika izvēlēts divos posmos – pirmajā no kopumā 40 video pieteikumiem sociālajā portālā draugiem.lv tika izvēlēti seši pusfinālisti (trīs, kuri bija ieguvuši lielāko lietotāju balsu skaitu, un trīs žūrijas izvēlēti dalībnieki), bet otrajā posmā visiem sešiem pretendentiem bija jāiztur „darba intervija” angļu valodā, tostarp jāizpilda uzdevums - atraktīvā veidā jāparāda, ko katram no viņiem nozīmē Havana, Kubas galvaspilsēta. 

Pretendentus intervēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija arī Draugiem.lv grupas runasvīrs Jānis Palkavnieks: „Šogad draugiem.lv ne tikai iesoļojis pirmajā desmitgadē, bet arī bijis liecinieks tam, kā zīmols Havana Club atradis pareizo veidu sociālo mediju izmantošanā.

Varbūtība, ka tieši Mārcis būs tas, kurš iegūs Labāko darbu pasaulē, ir liela

Varbūtība, ka tieši Mārcis būs tas, kurš iegūs Labāko darbu pasaulē, ir liela. Tā aizsākās ar viena video publicēšanu draugiem.lv, savukārt var mainīt ne tikai viena cilvēka, bet arī vienas mazas valsts dzīvi.”

Latvijas finālists Mārcis Pļaviņš par savu uzvaru vienlaikus ir gan pārsteigts, gan arī gandarīts: „Patiess prieks un liels gods tikt izvēlētam par Latvijas pārstāvi šajā interesantajā konkursā, turklāt tik sīvā konkurencē. Saku lielu paldies milzīgajam atbalstītāju pulkam, kā arī novēlu pārējiem finālistiem sasniegt savas ieceres un mērķus. Visbeidzot apsolos Kubā cīnīties līdz pēdējam, lai attaisnotu uz mani liktās cerības un iegūtu pasaulē labāko darbu!”

Apsolos Kubā cīnīties līdz pēdējam, lai attaisnotu uz mani liktās cerības

Havana Club zīmola vadītāja Aiga Dakule norāda, ka sešu finālistu sniegums intervijās bija tiešām interesants un atraktīvs, tādēļ lēmuma pieņemšana noritēja garās diskusijās. „Mēs pateicamies visiem dalībniekiem par izrādīto interesi un sniegtajām emocijām kā pieteikumu video vērošanas laikā, tā arī nupat notikušajās intervijās. Esam pārliecinājušies, ka Latvijā ir daudz radošu, košu un entuziasma bagātu personību, par kurām mēs vēl nākotnē daudz dzirdēsim. Savukārt Mārcim novēlam lielu izturību un neizsīkstošu cīņas sparu arī turpmākajā ceļā.” 

Noskaties video

Kā izvēlējās labāko 

Visu 20 konkursā pārstāvēto valstu uzvarētājiem Kubā būs jāveido īss videomateriāls par Havanu un to, kas Kubas galvaspilsētu padara par tik spilgtu un īpašu vietu. Video darbus vērtēs žūrija, izvēloties vienu uzvarētāju, kurš turpmāko gadu ar Havana Club atbalstu apceļos pasauli. Konkursa uzvarētājam tiks nodrošināta ne tikai apmaksāta ceļošana un dzīvošana dažādās pasaules vietās, bet arī ikmēneša alga 2000 eiro apmērā par bloga uzturēšanu un dalīšanos savā pieredzē ar cilvēkiem visā pasaulē.

Uzvarētājam tiks nodrošināta pilnībā apmaksāta ceļošana arī ikmēneša alga 2000 eiro

Fināla žūrijā piedalīsies Kubas kinorežisors Huans Karloss Tabio (Juan Carlos Tabio), kura pazīstamākās filmas ir Lista de Espera un Plaff,Kubas kinorežisors Pāvels Žiro (Pavel Giroud), kurš ir filmas 3x2 autors, pasaulslavenā Havanas bāra Floridita īpašnieks Alehandro Bolivars (Alejandro Bolivar) un Havana Club International sabiedrisko attiecību vadītājs Fransuā Renī (Francois Renie).

Sapņu darba ieguvējam būs iespēja ne vien ruma Havana Club dzimtenē apgūt augstākās klases bārmeņu prasmes plaši pazīstamos vietējos bāros, bet arī piedalīties Notinghilas karnevālā Londonā, mēnesi dzīvot Berlīnes mākslinieku komūnā, izbaudīt izslavēto Tokijas nakts dzīvi Japānā, ceļot ar leģendāro Transsibīrijas ekspresi un izbaudīt daudzus citus neparastus piedzīvojumus dažādās pasaules malās. 

54 cilvēkiem patīk

Vairāk