Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2014

Man patīk – tagad personiski 11

Sekojot līdzi mūsu lietotāju vēlmēm, kā arī starptautiskajai pieredzei, secinājām, ka Man patīk funkcionalitāte jāmaina. Svarīgs arguments par labu šim lēmumam bija elementāra funkciju pārklāšanās – divas pogas pēc būtības veica vienu un to pašu uzdevumu.

Nolēmām, ka Man patīk turpmāk būs personiskāks – galu galā nereti mēs vēlamies izteikt atzinību kādam draugam par skaistu profila bildi vai labu domu Dienasgrāmatā, bet tā, lai tas paliek „starp mums” bez dalīšanās ar draugiem. Savukārt Ieteikt kalpo, lai pavēstītu draugiem par saturu, ar kuru dalīties mēs vēlamies. Līdzīgi darbojas pogas arī pasaules vadošajā sociālajā tīklā – Facebook, savukārt citā vietnē – Twitter, privātu atzinību nereti izsaka ar pogu – pievienot favorītiem, kas domāta, lai saglabātu noderīgu informāciju. 

Tātad cilvēkiem iespēja izteikt atzinību personiski ir nepieciešama. Saprotams, ka šāds risinājums ir mazliet riskants, jo viens no svarīgākajiem sociālā tīkla elementiem ir informācijas aprite starp lietotājiem. Man patīk šajā ziņā bija ievērojama loma. Tomēr izlēmām, ka jaunais risinājums, lai arī, iespējams, samazinās apriti, noteikti uzlabos ieteikumu kvalitāti un, kas pats galvenais –  ļaus cilvēkiem brīvāk paust savu prieku par redzēto vai lasīto.

Jautājums no lietotājiem: bet ja man nepatīk?

"Kāpēc nevar izveidot 3 izvēlnes - patīk, ieteikt, nepatīk?"– Monika Savdona

Pavisam vienkārši – vairums cilvēku, kas draugiem.lv publicē savas galerijas vai tekstus, vēlas gūt pozitīvas emocijas. Ja kādam kaut kas ļoti nepatīk, ir paredzēti komentāri. Maz ticams, ka Monika un pārējie, kuriem šķiet, ka vajag ieviest pogu "nepatīk", priecātos, redzot, ka viņas bildes nepatīk. 

Nepatīk pogas nebūs.

77 cilvēkiem patīk

Vairāk