Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2015

Mīlestības bērni 5

Bērni rodas no mīlestības. Vai arī nejaušības. Bet varbūt apstākļu sakritības rezultātā. Katrā ziņā viņi rodas, jo citādi jau mēs te nesēdētu un netērzētu.

Cilvēki dalās – ne tā kā amēbas, kas vairojas daloties, bet dalās dažādās grupās. Cilvēkus var sadalīt krustu šķērsu – pēc tautības, dzimuma, reliģiskās pārliecības un arī piedzimšanas laika. Jūnijā Līgo sadaļā atklājām, cik daudzi no draugiem.lv lietotājiem ir Jāņu bērni, kas atrasti papardēs, tagad uzzināsim, cik aktīvi esam citos zīmīgos datumos.

Senos laikos viss tika pakļauts dabas un darbu ritumam

Papardes zieda leģendai ir pavisam loģisks pamatojums – līgošanai piedien dažādi viegli erotiski rituāli, kas „uzsit asinis” un rodas neatliekama vajadzība pēc divvientulības. Patiesībā neeksistējošā papardes zieda meklēšana ir labs arguments, lai nošķirtos no pārējiem līgotājiem, turklāt biezās paparžu audzes lieliski nosedz no ziņkārīgām acīm. Svarīgi ir saprast, ka Jāņu bērni dzimst martā, tātad meitai, kas Līgo naktī atradusi papardes ziedu, samazinātas darba spējas ir tikai gada tumšākajos un mazāk darbīgajos mēnešos, bet bērniņš piedzims pavasarī, kad garā ziema pārlaista un mazuli nav jāsargā no sala. Turklāt  jau drīz var doties darbos - neba nu senos laikos kāds ļāva uz gadu iet pēcdzemdību atvaļinājumā. Senos laikos viss tika pakļauts dabas un darbu ritumam.

Interesanti, kam pakļaujas mūsdienu cilvēks – vai ir kādi īpašie datumi, kad papardes zied īpaši koši, bet varbūt tās nemaz nav papardes?

Iesākumā noskaidrojām „auglīgākos” datumus. Diemžēl nekādu īpašo loģiku tajos neatradām. Augusta vidus un kaut kad maijā. Līdz ar to nolēmām aplūkot kā mums veicas datumos, kuriem varam piešķirt īpašo jēgu. „Algoritms”, ko izmantojām, ir deviņi mēneši +/- 1 nedēļa no izvēlētā datuma. Uzreiz jāsaka, ka Jāņu bērni šajā sacensībā patiešām uzvarēja.

Starp portāla draugiem.lv lietotājiem ir:

Par viņiem mēs jau parunājām, tāpēc uzreiz ķersimies pie nākamās vietas.

Skolas bērni ir atrasti starpbrīdī vai pēc garā zvana, vai arī laikā, kad bērni skolā. Viņu datums ir 1. septembris.

Atrasti 18. novembrī – starp patriotisko dziesmu rindām un plandošiem karogiem – nacionāla pacēluma mirklī.

Kas gan var būt labāks joks par 1. aprīlī starp jokiem un izjokošanu atrastu bērnu? Parēķiniet paši, vai tik neatklāsies, ka esat joks... Aprill, aprill!

Galu galā, ja jau varam papardēs, kāpēc zem eglītes nē? Labākā dāvaniņa esi Tu...

Mīlestības diena izrādās nebūt nav pati ražīgākā, pat neiekļuva TOP 5, bet kā nepieminēsi, ja tik zīmīgs datums?

Saprotams, ka visi šie aprēķini ir aptuveni un nav jāuztver nopietni. Svarīgākais jau nav, kurā datumā un kur mūs „atrada”, svarīgi, ka esam mīlestības bērni un ka vispār esam.

87 cilvēkiem patīk

Vairāk