Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2014

Vecākus iedvesmojot 11

Draugiem.lv desmitgades ietvaros birojā notika Vecāku diena, kur 26 tēti, mammas un omītes vienu dienu pavadīja kopā ar saviem bērniem. 

Vairākos Draugiem.lv grupas uzņēmumos pirmo reizi tika organizēta Vecāku diena – iespēja klātienē mūsu darbinieku vecākiem iepazīties ar savu bērnu profesiju, kura, iespējams, pirms pieciem vai desmit gadiem nemaz neeksistēja. 

Sociālo mediju eksperts, interneta projektu vadītājs, SEO speciālists un citās līdzīgās profesijās strādā tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Šīs profesijas pat nav iekļautas profesiju klasifikatorā, un lielai daļai Latvijas iedzīvotāju nav skaidrs, ar ko tieši šie cilvēki ikdienā nodarbojas.

Vai tā tiešām ir tikai sēdēšana pie datora un spēļu spēlēšana

„Katrs no mums ir grēkojis, sakot saviem vecākiem vai vecvecākiem „tu jau tāpat nesapratīsi“, kad viņi lūdz pastāstīt, ar ko tad mēs ikdienā nodarbojamies. Vai tā tiešām ir tikai sēdēšana pie datora un spēļu spēlēšana, vai tomēr nopietni organizēts informācijas tehnoloģiju bizness,” vecāku aicināšanu vienu dienu pavadīt kopā ar savu bērnu darba vietā skaidro draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks. 

Vecāku dienas laikā darbinieku vecākiem bija iespēja iepazīties ar uzņēmuma darbības principiem, personāla politiku, kā arī noteiktu laiku pavadīt kopā ar savu pieaugušo bērnu, lai veiktu vismaz vienu ikdienas darba uzdevumu un vēlāk par to pastāstītu pārējiem. 

“Pats svarīgākais, ko novēroju, bija ārkārtīgi draudzīgās attiecības kolēģu starpā, tas man visvairāk paliks atmiņā,” dienas beigās iespaidos dalās PerkamKopa.lv vadītājas Lienes Grenevicas omīte Austra.

“Beidzot es sapratu par kādiem “baneriem” vai “kampaņām” mana meita tik aizrautīgi stāsta, kad brīvdienās ciemojas pie manis,” draugiem.lv reklāmas projektu vadītājas Klintas Teilānes mamma Danute raksturo, kā viņai veicās ar uzdoto darba uzdevumu. 

“Tas bija pārsteidzoši, redzot, ka manas meitas darbs patiesībā ir būvēt ko lielu un nozīmīgu, vienkārši rindojot ciparus,” dienas garumā vērojot savas meitas, draugiem.lv programmētājas Jutas Brices darbu, stāsta viņas mamma Silvija

Dienas beigās visi vecāki bija vienisprātis, ka šāda diena ļāva daudz labāk izprast jauno tehnoloģiju biznesa ikdienu, un tā bija unikāla pieredze ielūkoties vismaz vienā sava pieaugušā bērna darba dienā. “Tik sirsnīgu atmosfēru birojā, kāda ir šodien, sen neesmu baudījusi. Domāju, ka neesmu vienīgā savās emocijās,” tā šo dienu raksturoja draugiem.lv auklīte Ilze Geida, piebilstot, ka ir pārliecināta, ka vecāki, braucot pie saviem bērniem no Cēsīm, Meņģeles, Ludzas, Tukuma, Jelgavas, Līgatnes, Jēkabpils, Valmieras, Madonas, Trapenes vai tepat no Jūrmalas un Rīgas, noteikti ieguva daudz vairāk par ceļā zaudēto laiku. 

Noskaties video, kā Līvas mamma Daina vada vingrošanu "Vecāku dienā"

48 cilvēkiem patīk

Vairāk