Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2013

No mājas virtuves visai Latvijai 13

„Skrundas gardums“ nav milzīga konfekšu fabrika, bet gan četru uzņēmīgu meiteņu skolēnu mācību uzņēmums, kas ražo, smuki iepako un pārdod piena konfektes ar dažādām piedevām. 

Produkcijas svarīgākās īpašības ir tās, ka konfekšu masa tiek ražota no dabīgiem produktiem, bez e-vielām, un konfekšu iesaiņojums ir ar Skrundas novada apskates objektiem.
 Meiteņu uzņēmums ir daļa no Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) biznesa izglītības ekspertu programmas Latvijas skolās, kur nodrošina daudzveidīgu biznesa izglītības servisu un praktiskās darbības pieredzi ik gadu vairāk nekā 16 000 skolēnu visā Latvijā.

"Skrundas meitenes ir lielisks piemērs tam, ko jaunietim dod praktiskā biznesa izglītība. No klusām skolniecēm mācību gada laikā viņas ir kļuvušas par īstām uzņēmējām, kuras veiksmīgi virza savu produktu tirgū, iekļaujoties reālā uzņēmējdarbības vidē. Lielisks piemērs pārējiem jauniešiem ir arī viņu izveidotā sadarbība ar vietējo pašvaldību, kas atbalsta meiteņu "tūrisma konfekšu" ideju. Šis ir arī lielisks gadījums, kas parāda uzņēmējdarbības nozīmi reģionu attīstībā, šajā gadījumā - tūrisma veicināšanā Skrundā,” par meitenēm saka Junior Achievement – Young Enterprise Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns. 

"Skrundas gardums" meitenes saņem draugiem.lv balvu

Jaunās uzņēmējas „Junior Achievment“ jauno uzņēmēju dienā saņēma Draugiem.lv simpātiju balvu – reklāmas kampaņu portālā, kuru meitenes izmantos tuvākajā laikā. „Mācību uzņēmumi ir dažādi, tāpat kā jaunieši – daži uzskata, ka bizness veidojams kaut ko lētāk nopērkot un dārgāk pārdodot, bet meitenes piesaistīja Draugiem.lv uzmanību ar savu vēlmi un varēšanu ražot produkciju, skaisti to iepakot un tirgot ar labām sekmēm," balvas piešķiršanu šim mācību uzņēmumam pamato Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks. 

Oranžērija novēl meitenēm veiksmi un aicina sekot oficiālajai „Skrundas gardums“ lapai. 

114 cilvēkiem patīk

Vairāk