Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Aprīlis, 2014

Ar inovācijām uz Hanoveri 1

Draugiem.lv grupas uzņēmumi daudzi strādā ar inovatīviem produktiem, kuri tiek realizēti arī ārpus Latvijas robežām. 

Lai pārstāvētu Latviju un parādītu  pasaulei savus pakalpojumus vairāki grupas pārstāvji no 10. līdz 14.martam bija devušies uz ikgadējo pasaulē lielāko augsto tehnoloģiju izstādi CeBIT, kas norisinājās Vācijā, Hannoverē.

Armands Vīksna, Ģirts Zariņš un Andris Dzudzilo no Mapon, Rūdolfs Maltavnieks un Jānis Lindermanis kā Istabai pārstāvji. 
Selfijs Hanoveres lidostā

Mapon ir uzņēmums, kas pašlaik ieņem vienu no līderpozīcijām Latvijas autoparku vadības un kontroles sistēmu nozarē. Izstādē uzņēmums prezentēja savu pakalpojumu White label solution jeb Sāc savu GPS biznesu, piedāvājot uzņēmumiem, kam ir līdzīgs bizness, izmantot Mapon izstrādātās programmatūras, nodrošinājumu un iekārtas. Armands atzīst, ka pirmie ieguvumi no izstādes ir jauni iegūti sadarbības partneri, kā arī tehniskie risinājumi, kas tiks adaptēti, lai paplašinātu pakalpojumu klāstu. Lai gan izstāde ir ļoti liela, puiši bija pārsteigti, ka telemātikas iekārtu ražotāju esot bijis ļoti maz, taču jo lielāks ir prieks par to, ka Draugiem grupas uzņēmumam ir ļoti kvalitatīvi risinājumi šajā jomā.

Istabai ir mājas kontroles rīks, mēs to saucam par gudro māju, kas ļauj attālināti kontrolēt gaisa temperatūru mājā. Izstādē Rūdolfs un Jānis pārliecinoši prezentēja iespēju Istabai integrēt citiem uzņēmumiem savos risinājumos, izmantojot mūsu izstrādāto aplikāciju. Interese par Istabai stendu ir bijusi liela, tāpēc ir daudz jaunu kontaktu, ar kuriem turpināt sarunas un veidot sadarbību. 
Bija tiešām piedomāts

Rūdolfs norāda, ka šī izstāde dod iespēju parādīt sevi, bet tik pat interesanti ir arī iepazīties ar citu valstu stendiem un redzēt, kā darbojas, ko piedāvā konkurenti un par citu valstu pārstāvjiem izsakās: “Pārsteigums bija par vairāku valstu un uzņēmumu kreatīvajiem stendiem. Bija tiešām piedomāts. Visspilgtākais iekārtojums atmiņā palicis no kāda IT programmatūras uzņēmuma, kur stends bija iekārtots kā bārs un uz skatuves ap stieņiem dejoja divas robotu meitenes. Lai gan bija arī neliela vilšanās par jaunajām tehnoloģijām. Izstādē biju arī pagājušajā gadā, tad šķita daudz vairāk jaunu risinājumu mūsu sfērā, šogad bija tikai pāris neredzēti gadžeti.”

Puiši gatavi sarunām ar investoriem

Bieži vien ir dzirdēts, ka, prezentējot kādus produktus vai pakalpojumus citās valstīs, vairāk ir jāstāsta par to, kas ir Latvija, kur tā atrodas, tādejādi nemaz netiekot līdz pašam prezentējamam objektam, tāpēc jo īpaši interesanti bija uzzināt, kā izstādē apmeklētāji, citu valstu pārstāvji uztvēra Latvijas stendu. Ģirts no Mapon komentē: “Latviju uztver ļoti pozitīvi un augstu vērtē mūsu izstrādājumus. Runājot tieši par draugiem grupas produktiem ir ļoti labas atsauksmes. Mēs esam apmierināti ar gūtajiem rezultātiem un pieredzi. Interese par mums kā sadarbības partneriem ir tieši tik liela, cik mēs spējam apkalpot.”  

Rūdolfs atzīst, ka par Latvijas vietu kartē nav nācies runāt un apmeklētāji patiesi izrādījuši interesi par pakalpojumiem, kas prezentēti, norādot gan, ka svarīgi ir piedomāt par to, kā interesantāk noformēt savu stendu, lai piesaistītu cilvēku uzmanību un radītu vēlmi apstāties, paskatīties, kaut kā iesaistīties, kas jau tālāk ved arī pie sarunām par to, kas lācītim vēderā: “Mūsu stends bija atšķirīgs no apkārtējiem un bija iespēja uz iPad nomainīt apgaismojuma krāsu uz centrālās sienas. Līdz ar to cilvēkiem patika pie mums, bija interesanti. Es saskāros ar jautājumiem par pašu produktu, kā tas darbojās, kāda ir funkcionalitāte utt. Interese par produktu bija pietiekoši liela, lai daži no interesentiem sekmīgi kļūtu par sadarbības partneriem, bet to rādīs laiks.”

Vēsturiska bilde: Draugiem.lv grupas uzņēmuma "Mapon" direktors Ģirts Zariņš paspēja nobildēties (tiesa gan miglaini, bet ar ko:) ) ar pašu Apple līdzdibinātāju, Stīva Džobsa līzgaitnieku Stīvu Vozņaku

Ar radošām domām, iedvesmu un vēlmi aktīvi darboties tālāk mūsu puiši atgriezās mājās no CeBIT izstādes un visi kā viens ir pārliecināti, ka, ja vien būs tāda iespēja, citus gadus dosies turp atkal. Lai izdodas realizēt uzsāktās sadarbības, mēs lepojamies ar savējiem!

17 cilvēkiem patīk

Vairāk