Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2014

Ordenis katram 6

Iedvesmojies virtuāli - svini reāli! Ar šādu moto šogad draugiem.lv kopā ar sadarbības partneriem no Kara muzeja, žurnāla Četras sezonas un Latvijas veikalu ķēdi top! kopīgi organizēja valsts nozīmīgāko svētku svinības. 

Kas tad īsti ir Lāčplēša diena un ko mēs svinam 18.novembrī? Ne reizi vien dzirdēti dažādi kuriozi, aptaujājot Latvijas iedzīvotājus. Daži uzskata, ka 11.novembris ir Lāčplēša dzimšanas diena un 18.novembris ir brīvdiena, kurā var iet skatīties salūtu. Kāpēc šajās dienās mēs pie apģērba piespraužam lentītes Latvijas karoga krāsās un kur tādas var dabūt?

Lāčplēša diena un ordeņi

Lāčplēša diena ir Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena, ko svin 11. novembrī. Bermontiādes laikā 1919. gadā šajā datumā Latvijas Bruņotie spēki sakāva Rietumkrievijas Brīvprātīgo armiju Pārdaugavā. Šajā dienā tika arī nodibināts Lāčplēša Kara ordenis.

Ne visi zina, kā izskatās Lāčplēša ordeņi, un tikai retajam ir laimējies turēt tos rokās vai skatīt klātienē, tāpēc sadarbībā ar Latvijas Kara muzeju draugiem.lv izveidoja virtuālo ordeņu galeriju, kurā ikvienam bija iespēja ne tikai redzēt ordeņus ekrāna attālumā, bet arī uzzināt, ko nozīmē ordeņu šķiras, kā arī iepazīt vairākus Lāčplēša ordeņa saņēmējus.     

Sarkanbaltsarkanā lentīte

Veikala top! ieejas durvis

Esam raduši, ka draugiem.lv nozīmīgos Latvijas svētkos ir iespēja izrotāt savu profilu. Lentītes, virtuāli ordeņi un emblēmas bieži ir greznojušas mūsu profila bildes. Šogad pirmo reizi draugiem.lv vēsturē sadarbībā ar veikaliem top! bija iespēja saņemt reālu Latvijas karoga krāsās lentīti, kuru piespraust pie apģērba, kā tas ierasts šajā laikā.

Viss, kas jādara – jāvelta mīļi, spēcīgi un sirsnīgi vārdi mūsu Latvijai 96 gadu jubilejā, tad jādodas uz jebkuru veikalu top! un jāpasaka parole „tepat ir labi“. Katrs, kurš šādi izdarīja, saņēma sarkanbaltsarkano lentīti. 

100 000 draugiem.lv lietotāju izmantoja šo iespēju un saņēma lentītes visos Latvijas novados.  

                                        Atsauksmes no veikaliem top! par lentīšu akciju

Zaļenieki: "Mums lentīšu akcija norisinājās ļoti labi! Cilvēkiem bija liela interese! Meitenes teica, ka vajag kodu un kur to var dabūt, pircēji skrēja mājas un meklēja! Bija cilvēki, kas jau zināja un nāca ar mērķi pēc lentītes!"

Kaķenieki: "Bija pircēji, kas pačukstēja nākamajam pircējam, kas aiz muguras paroli, daži bļāva pa visu veikalu: “Kāda bija tā parole?” Jautri, mēs visi darbinieki kopā pasmējāmies."

Staļģene: "Lentītes devām pret paroli, bet pensionāriem gan devām tāpat, jo tas ir pats par sevi saprotams, ka šie ļaudis internetu lieto mazāk, bet mēs vēlējāmies sniegt mazu prieku šiem cilvēkiem."

Jaunpils:"Pie mums bija atnākušas vairākas bērnudārza grupiņas, visi reizē teica paroli, bet pēc tam bildējās. Bērniņi bija ļoti priecīgi!"

"Mēs pašas lentītes bijām piestiprinājušas pie vārdu identifikatoriem, jāatzīst, ka svētku sajūtu un lepnumu par savu valsti rada pat šis mazais nieciņš."– Pārdevējas no Bēnes

Bauska: "Ar paroli pārsvarā nāca jaunieši, kas dzīvojas pa “draugiem”. Pie kases stāvēja lentītes, un, kad pircēji jautāja, cik maksā, tad stāstījām, kā iegūt paroli."

Dobele: "Atsaucība bija liela, pircēji - ļoti apmierināti ar šo akciju, kā arī atzinīgi izteicās par lentīšu kvalitāti."

Code: "Vairāki cilvēki, neko nepērkot, ieskrēja veikalā un jau uzreiz teica paroli, tātad nāca ar tādu domu - iegūt Latvijas simboliņu. Katrā ziņā tas bija ļoti labs pasākums."

Auce: "Pircējs teica paroli "Tepat ir labi", pārdevēja atbildēja "Jā, te ir labi" un turpināja skanēt preces, pēc mirkļa saprata, ka pircējs bija domājis iegūt lentīti, ar smaidu atvainojās un iedeva to! :)"

Ģimenes svētki

Kā tad mēs svinam 18.novembri - Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienu un 11.novembri Lāčplēša dienu? Oranžērijas novembra numurā mēs publicējām pētījumu, kurā secinājām - visiem taču skaidrs, kā svin dzimšanas dienas – ar garo galdu, dančiem, draugu lokā – tā, lai pēc tam būtu ko atcerēties. 

Tāpēc sadarbībā ar gardēžu žurnālu “Četras sezonas” piedāvājām izmēģināt interesantas svētku mielasta receptes, kuras noteikti var izmantot arī ikdienā. Turpat varēja apskatīt, kāda izskatījās trauku servīze ar Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru biedrības simboliku, kuru savā īpašumā varēja iegūt tikai Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri, kā arī - kas svētku galdā tika likts toreiz. 

39 cilvēkiem patīk

Vairāk