Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2014

Māsiņa Dzidra 14

Atvērt draugiem.lv savu profilu un ieraudzīt jaunākās galerijas, saņemt vēstules no draugiem  vai iepazīties ar jaunākajiem dienasgrāmatu ierakstiem ir pavisam ierasta lieta. Taču Alūksnes pusē ir cilvēki, kas draugiem.lv profilā saņem atgādinājumu par to, ka pienācis laiks kārtējai potei. 

Mīļi, vai ne? Ierastāk ir redzēt kādu audzinošu skatienu par to, ka novēloti esi ieradies medicīnas iestādē un visi potēm noteiktie termiņi ir beigušies, bet, kad cilvēks ir savā vietā un darbu dara ar mīlestību un rūpēm par saviem pacientiem, viņš atrod gan laiku, gan veidu, kā atgādināt par to.

Dzidru Dzenīti mēs iepazinām no raidījuma "Ciemos", kur viņa ar mazmeitiņas palīdzību mācās, kā lietot draugiem.lv savā viedtālrunī. Dzidra ir no Alūksnes, ģimenes ārsta medmāsa, kura savā profesijā strādā jau 44 gadus. Viņai ir divas meitas un trīs mazmeitas. Brīvajā laikā Dzidra labprāt ceļo.

Šķiet, mūsdienās vairs neviens nerunā par to, ka dators un internets ir domāti tikai jauniešiem, arī vecāka gada gājuma cilvēki savu ikdienu vairs nevar iedomāties bez šīm modernajām tehnoloģijām. Dzidra atzīst, ka datoru lieto jau 7 gadus un stāsta: “ Draugiem.lv bija pirmais, kuru es sāku lietot, kad man uzdāvināja datoru, kādu laiku arī aizrāvos ar Fermas spēlēšanu, un, kad devos uz laukiem, lūdzu, lai meitas novāc man ražu.” Tagad dators galvenokārt tiek izmantots darbā, jo aizvien tuvāk ir tas brīdis, kad būs populāra e-medicīna. Tāpat ikdienā Dzidra lasa ziņas, apmaksā rēķinus, sarunājas Skype ar savu meitu Īrijā. 

Tā kā e-medicīna vēl nav līdz galam attīstīta, tad cilvēkus meklēju sociālajos tīklos

Draugiem.lv arī vēl joprojām ir neatņemam dzīves sastāvdaļa – tā ir vieta, kur atrast savus skolas biedrus, redzēt kā izaug radu bērni tālumā, sarakstīties ar citiem gan privātos, gan darba jautājumos. Kad nedaudz izbrīnīti jautājām, kā Dzidra ir uzsākusi saraksti ar saviem pacientiem draugiem.lv, viņa mums paskaidroja: “Tā kā e-medicīna vēl nav līdz galam attīstīta, tad cilvēkus meklēju sociālajos tīklos, jo daudzi maina telefona numurus. Viņi turklāt reaģē pavisam pozitīvi, kad saņem atgādinājumu par potēm savā profilā.” Draugiem.lv veidotāji par to tik priecājas, ka spēj būt noderīgi arī šādā savstarpējā komunikācijā.

Dzidra mācās arvien jaunas lietas un viņai tajā ļoti palīdz mazbērni. “Ir svarīgi iet līdzi laikam un saprast jaunākās tehnoloģijas, lai varētu konkurēt darba tirgū,” sarunas beigās atzīst draudzīgā un sirsnīgā medmāsa no Alūksnes.

153 cilvēkiem patīk

Vairāk