Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2015

ASV vēstniecība atzīnīgi novērtē latviešu uzņēmējdarbību Kalifornijā 3

Pirmssvētku nedēļā, lai iepazītos ar Draugiem.lv grupas uzņēmumu darbību Latvijā un Kalifornijā, pie mums birojā ieradās ASV vēstniecības delegācija. 

Amerikas savienoto Valstu vēstniecības delegācija viesojās Misijas vadītājas vietnieces Šarona Hadsone-Dīna (Sharon Hudson-Dean) pavadībā, kura Latvijā strādā jau vairāk kā gadu un ir apguvusi arī latviešu valodu. 

Ciemiņi iepazinās ar Draugiem.lv grupas satura mārketinga speciālistes Jūlijas Gifordas stāstu par uzņēmumiem, mūsu ASV projektu vadītāja Dāvja Siksnāna prezentāciju par to, kā mūsu uzņēmumi attīstās ASV, un uzzināja, kā kompānijas Istabai.com, Text2reach un Mapon uzsākuši darbu, lai veiksmīgi strādātu arī ASV tirgū. 

Vēstniecības amatpersonas, kā arī Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Juris Viļums, kuri birojā ieradās kopā ar ASV delegāciju, atzinīgi novērtēja to, ka Latvijā ir savs sociālais medijs - draugiem.lv, kas joprojām ir populārs iedzīvotāju vidū. Tāpat Šarona Hadsone-Dīna izteica atzinību par Draugiem.lv grupas uzņēmumiem Printful un StartupVitamins, kuru darbība tiek organizēta divās vietās - Latvijā un ASV pilsētā Los Andželosā, kur mūsu uzņēmēji nodarbina gandrīz 70 vietējos iedzīvotājus drukas ražotnē.

"Draugiem.lv grupa ir lielisks inkubators jaunā idejām un tehnoloģijām. Tas bija aizraujoši redzēt sociālo mediju, zaļās tehnoloģijas, izcilu dizainu zem viena jumta Mārupē. Īpaši prieks bija redzēt uzņēmua ciešo saikni ar ASV, radot arī tur darba vietas un inovācijas. Tā ir tranatlantiskās uzņēmjdarbības izaugsmes nākotne un mēs darīsim visu, lai izveidotu standartus šādai starpvalstu sadarbībai uzņēmējdarbībā. Apsveicu Draugiem.lv grupu kā celmlauzi šajā jomā" - pēc vizītes teica ASV vēstniecības Latvijā Misijas vadītājas vietniece Šarona Hadsone-Dīna.

"The Draugiem Group is a great incubator for new ideas and technology. It was really exciting to see social media, green technology, cutting edge design, and a lot more, all under one roof in Mārupe. I am especially glad to see that there is a direct connection with the U.S., creating jobs and innovation in both countries. That’s the future for Transatlantic economic growth, and we want to establish standards and laws that encourage more of it through the Transatlantic Trade and Investment Partnership (T-TIP). Congratulations to Draugiem for being ahead of the curve!” – Sharon Hudson Dean

Noslēgumā vēstniecības pārstāvji izjautāja, ar kādiem izaicinājumiem latviešu uzņēmēji saskaras ASV tirgū, un apņēmās starpvalstu līmenī sniegt atbalstu abu valstu veiksmīgākai sadarbībai uzņēmējdarbībā. 

Attēlā (no kreisās): Saeimas deputāts Juris Viļums, Draugiem.lv grupas projektu vadītājs Dāvis Siksnāns, ASV Vēstniecības otrais sekretārs politikas jautājumos Brains Karols, Draugiem.lv grupas runasvīrs Jānis Palkavnieks, ASV vēstniecības Misijas vadītājas vietnieces Šarona Hadsone-Dīna, Saeimas deputāte Ilze Viņķele, ASV vēstniecības komerclietu speciālists Guntars Vičmanis un Draugiem.lv grupas satura mārketinga speciāliste Jūlija Giforda.

Pirms vairāk kā diviem gadiem draugiem.lv viesojās tā laika Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Latvijā Marks Pekala, kurš jau toreiz izteica atzinīgus vārdus Latvijas IT nozarei.

31 cilvēkam patīk

Vairāk