Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2014

Mana vasariņa ... 0

Latvietis esot cilvēks, kurš visu mūžu gaida nākamo gadalaiku. Mēs mīlam sūroties par pārlieku aukstumu vai karstumu, sausumu vai slapjdraņķi, tomēr lielai daļai no mums tieši vasara ir mīļākais gadalaiks.

Ikmēneša oranžērijas aptaujā mēs noskaidrojām, kādu mēs vēlētos redzēt savu vasaru un kas mums siltajā gada laikā nepatīk.

Par ko mēs mīlam vasaru?

Tieši tā – nevis kāpēc, bet par ko. Kāpēc drīzāk ir sajūtu jautājums, bet par ko – pavisam praktisku lietu uzskaitījums. Saprotams, ka visas vasaras praktiskās lietas ir ar zināmu romantikas pieskaņu. Katrā no tām atspīd saule un par katru gribas smaidīt. Nav nekāda pārsteiguma, ka vismīļākās vasarā mums ir saules peldes pludmalē, tāpat mēs mīlam arī ceļot un ūdens priekus. Lai gan vasaru mēdz dēvēt par festivālu laiku, izrādās, ka tikai 17% tie ir vasaras iemīļoto lietu sarakstā. Vēl interesanti, ka sēņotāju un ogotāju ir vairāk nekā makšķernieku, bet mednieku skaits ir pavisam mazs, kas arī ierindo zvēru šāvējus godpilnajā vismazsvarīgākajā vietā.

Kas mums nepatīk?

Mums kā nākamā gadalaika gaidītāju tautai, protams, netrūkst lietu, par ko paburkšķēt. Labi, ka odi neprot lasīt, viņiem būtu sāpīgi uzzināt, ka mazo asinssūcēju cilts visvairāk bojā mūsu vasaru. Nepatīk mums arī lietainās dienas un putekļi. Gandrīz 17% liekas, ka atvaļinājuma laiks varētu būt garāks. Viņus noteikti nosodītu tie 5%, kas dusmojas par vispārējo laiskošanos vasarā. Jauki, ka varam nesatraukties par pārlieku vasarīga apģērba izvēli, jo puspliki ļaudis vasarā traucē vien nieka 1,9 %, kas ir tikai mazliet vairāk nekā to, kuriem vasarā pietrūkst sniega...

Nekur nav tik labi kā...

Mēs patiešām mīlam savu zemi un protam novērtēt to, ka nekur nav tik labi kā tepat – Latvijā. Puse no aptaujātajiem uzskata, ka labākā vieta, kur izbaudīt vasaru, ir Latvijas lauki, un tikpat ir mūsu pašu jūras cienītāju. Vien nieka 15% vēlētos vasarā doties uz vēl siltākām zemēm, bet alkas pēc aukstuma ir vien nepilnam procentam, kas būtu gatavi doties uz Ziemeļpolu. Sliktā ziņa televīzijām, ka vien 5% ir gatavi vasaru pavadīt mājās pie televizora. Pilnīgi pareizi – dodamies zaļumos, izbaudām: Latvijas ezeru vilinājumu, jūras smilšu pieskārienu basajām pēdām, pērkona negaisa varenību, nakšņojot teltī pie ezera... Kas gan var būt skaistāks par Latvijas vasaru? Tikai vasara kopā ar lieliskiem cilvēkiem, draugiem un ģimeni. 

Jauku mums visiem vasariņu:) 

12 cilvēkiem patīk