Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2014

Draugi olimpieši 86

Februāris ir Olimpiskais mēnesis – no 7.-23.februārim Krievijā, Sočos notiek Ziemas Olimpiskās spēles. Lai gan spēļu norises vieta un organizēšana tiek vērtēta neviennozīmīgi, tomēr mūsu sportistiem, kas tikuši izlasēs, šis ir četrgades nozīmīgākais notikums. 

Latvijas delegācijā iekļauti 58 sportisti deviņās sporta disciplīnās - ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā. Internetā, TV un radio spēles tiks plaši atspoguļotas tiešraidēs un ierakstos, bet ko mēs zinām par pašiem sportistiem?

Oranžērija lūdza dažus Latvijas Olimpiskās komandas dalībniekus, kuri lieto Draugiem.lv, atbildēt uz dažiem jautājumiem: 

Ko Tu uzskatītu sev par veiksmīgu startu Olimpiskajās spēlēs? 

Kurš no Latvijas komandas varētu iegūt medaļas? 

Tava prognoze – cik medaļu Latvija iegūs? 

Vai draugiem.lv atspoguļosi savas gaitas Sočos?

Elīza Tīruma, kamaniņu sports 

Par veiksmīgu startu es uzskatu startu, kurā esmu izlikusi sevi visu, nežēlojot.. Un nobraucot 4 labus un smukus braucienus. Pavisam noteikti medaļas būs skeletonam, bobslejam un kamaniņām. Bet cik daudz..hmm, tas būs atkarīgs no sportistiem. Pavisam noteikti atspoguļošu, jo tas ir nozīmīgs notikums manā dzīvē.

Roberto Puķītis, šorttreks 

Par veiksmīgu startu uzskatītu iekļūšana pusfinālā – 10.-12. vieta. Manuprāt, Martins Dukurs var dabūt medaļu, bet tad redzēsim, ka būs. Parasti neprognozēju tādas lietas un neskatos šogad īpaši uz citiem sportistiem, jo koncentrējos uz savu treniņu darbu, lai pēc iespējas labāk sagatavotos uz Sočiem. Cerams ka iegūsim daudz medaļu. Jā nekādu problēmu – iespēju robežās atspoguļošu, kā mums iet. 

Pēteris Kalniņš, kamaniņu sports 

Es par veiksmīgu staru uzskatītu iekļūšanu top 6. Man liekas, ka medaļas iegūs kāds no brāļiem Dukuriem, protams, arī kāds no kamaniņu saimes, bet, kurš tas būs, grūti pateikt un ceru arī uz bobsleju. Es saku, ka būs 4 medaļas. Ļoti iespējams ziņošu kā man iet, ja būs laiks.

Ralfs Freibergs, hokejs 

Par veiksmīgu startu es uzskatītu labu sniegumu un lielu cīņassparu pirmajās spēlēs. Ja mums tas izdosies, tad arī panākumi neizpaliks. Noteikti favorīti ir brāļi Dukuri. Viņi ir spējīgi sagādāt pat dubultuzvaru šogad. Vēl labas iespējams mums ir bobslejā. Melbārdim sezonas izskaņā ir izdevusies un cerams, ka tas dos papildus spēkus olimpiādei. Bet ceru, ka arī manam bijušajam klases biedram Zvejniekam izdosies parādīt labu sniegumu! Es ceru, ka vismaz trīs medaļas Latvijai būs. Jādomā pozitīvi un viss izdosies! Šaubos vai izdosies tiešsaistē ko ziņot, jo nezinu, cik man brīvā laika būs. Bet, ja būs brīvs laiks, tad viss ir iespējams.

Kristaps Mauriņš, kamaniņu sports 

Par veiksmīgu startu uzskatītu, ja pēc aizvadītiem četriem sacensību braucieniem būtu gandarījuma sajūta par labi padarītu darbu. Ja būs tā sajūta, un zināšu, ka esmu izdarījis visu cik vien labi biju spējīgs, tad arī rezultāts un augsta vieta neizpaliks. Mans viedoklis ir tāds, ka medaļas varētu izcīnīt Martins Dukurs un brāļi Šici. Mana prognoze: 2-3 medaļas Sočos. Labprāt atspoguļotu, bet, cik esmu dzirdējis, ka bildes no olimpiskajām spēlēm Sočos drīkstēs internetā publicēt tikai akreditēti fotogrāfi, tā kā vēl īsti nezinu, kā būs ar to savu gaitu atspoguļošanu

Kaspars Daugaviņš, hokejs 


Par veiksmīgu startu es uzskatītu, ja mēs kvalificētos ceturtdaļfinālam. Es domāju, ka medaļas varētu iegūt skeletons, bobslejs un varbūt Rastorgujevs biatlonā. Ceru, ka kādas 4 medaļas Latvija dabūs!

Haralds Silovs, ātrslidošana  

Sev esmu nospraudis mērķi izcīnīt godalgotu vietu Sočos. Ja man izdosies piepildīt savas sportiskās ambīcijas un sasniegt mērķi, tad tas būs milzīgs sasniegums! Kā zināms, tad Latvija ir viena no vadošajām valstīm Bobslejā, Kamaniņu sportā un Skeletonā, tāpēc uzskatu, ka medaļas būs tieši šajos sporta veidos savukārt neizslēdzu arī kādu pārsteigumu. Vienmēr esmu atturējies no prognozēm, jo sports nav īsti prognozējams un neredzu nekādu labumu, izvirzot prognozes. Labāk ir atbalstīt un ticēt sportistu spējām, jo tad spēki tiek apvienoti. Pārliecība ir vienmēr spēcīgāka par šaubām. Noteikumu robežās atspoguļošu savas gaitas Sočos, jo sportistiem būs jāievēro strikti noteikumi, izmantojot sociālos tīklus un medijus.

Novēlam mūsu sportistiem sasniegt vēl vairāk, nekā viņi paši sagaida un pārējiem, iespēju robežās sekot līdzi Olimpiādei. No 7.februāra Draugiem.lv būs īpaša Soču Ziemas Olimpisko spēļu sadaļa, kurā būs redzami visi sacensību tiešraides laiki, kurās piedalās mūsu sportisti. 

271 cilvēkam patīk

Vairāk