Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2014

Hokeja trakums 1

Pasaules čempionāts hokejā mums dāvāja daudz neaizmirstamu emociju, uzvaras garšu, zaudējuma rūgtumu un jaunu „nacionālo varoni” – tiesnesi Antoņinu Jerabeku. Kaislības norisinājās arī draugiem.lv, kur gandrīz 60 tūkstoši lietotāju sacentās prognožu spēlēs.

Draugiem.lv hokeja čempionāta laikā bija pieejamas divas prognožu spēles – Hokeja prognozes, ko veidoja portāla Apollo komanda, un mūsu pašu projekts - 5 Zvaigznes.

Apollo spēlē uzdevums bija prognozēt visu Pasaules čempionāta spēļu rezultātus, un par katru veiksmīgo prognozi pieskaitījās punkti. Lielāko punktu skaitu – 10 varēja iegūt par precīzi prognozētu rezultātu, bet mazākus par uzminētu uzvarētāju vai vārtu starpību.


Jāatzīst, ka iesākumā netrūka pārsteidzošu rezultātu, kā jau tas mēdz gadīties pēcolimpiskajā turnīrā, tāpēc daudzi rūdīti prognozētāji palika ar garu degunu, jo priekšplānā izvirzījās intuīcija un veiksme. Tomēr turnīra gaitā viss salikās pa plauktiem – lūk, labāko prognozētāju TOP 12.

Spēlē 5 Zvaigznes nebija būtiski prognozēt uzvarētāju, bet gan pārzināt Latvijas izlases spēlētāju varējumu. Pirms katras spēles bija uzdevums izvēlēties piecus spēlētājus, kuri krāja punktus ar savu veikumu laukumā. Daudziem zvaigžņu spēles spēlētājiem zaudējums pret Krieviju bija sāpīgāks nekā parastam skatītājam, jo pamatīgos mīnusos „iebrauca” teju puse izlases. Kopumā turnīra laikā tika izveidoti vairāk nekā 22 tūkstoši zvaigžņu piecinieku, tāpēc galvenā balva, ko piešķīra Ferratum, bija patiešām godam nopelnīta. Lūk, arī  TOP 10 spēlētāji.

TOP 5

Artūrs Kulda  268

Miķelis Rēdlihs  254

Kaspars Daugaviņš  199

Miks Indrašis  164

Ronalds Ķēniņš  163

Daudziem no jums noteikti ir interesanti, kuri tad hokejisti nopelnīja visvairāk punktu. Faktiski šis zvaigžņu piecinieks arī ir labākie Latvijas izlases hokejisti šajā turnīrā, neskaitot vārtu sargus, kas nepiedalījās mūsu spēlē.

9 cilvēkiem patīk