Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Septembris, 2013

Skaistākā biznesa Lapa 16

Augustā tika izsludināts Draugiem.lv Lapu skaistumkonkurss, kurā uzvarēja motobraucēja Matīsa Karro Lapa.

Draugiem.lv jau vairākus gadus var draudzēties ne tikai ar cilvēkiem, bet arī sev tīkamiem zīmoliem Lapās. Kopā portālā ir vairāk kā 20 000 Lapu, tai skaitā ne tikai lielākajām bankām, telekomunikāciju operatoriem vai ražotājiem, bet arī maziem veikaliņiem, rokdarbniekiem un sportistiem.  

Matīss Karro ir viens no talantīgākajiem motosportistiem Baltijā un viņa fanu Lapa „Matīss Karro“ uzvarēja Skaistāko biznesa Lapu konkursā

Oranžērija noskaidroja, ka par Matīsa sociālo tīklu kontiem rūpējas Armands Teviņš, tādēļ, apsveicot viņu ar uzvaru, uzdevām dažus jautājumus – kā panākt, lai Tava Lapa ir glīta un ar labu saturu.

Armands, Lapas veidotājs

“Godīgi sakot, sākotnēji neticēju, ka uzvarēsim, jo bija redzama spēcīga konkurence, tai skaitā lietotāju skaita ziņā – mums ir tikai daži tūkstoši sekotāju, turpretim citām lielajām lapām tie ir vairāki simti tūkstošu,“ uzreiz pēc uzvaras stāsta Lapas administrators Armands, piebilstot, ka vēlējies, lai Lapu vērtē ne tikai portāla lietotāji, bet arī profesionāla žūrija. 

„Lapa ir noformēta atbilstoši saturam. Tas ir motosports – agresīvs, dinamisks, skaļš, tam piestāv šāds noformējums. Ja es būtu žūrijā noteikti balsotu arī par šo lapu,“ stāsta profesionāls dizainers, Draugiem.lv mākslinieks Alvis Rozenbergs

Ar smukumu vien cauri netiksi

Armands stāsta, ka ikdienā pavada noteiktu laiku, lai rūpētos par Lapas saturu. „Ir ne tikai jāseko aktualitātēm, bet arī aktīvi jākomunicē ar sekotājiem, ar Matīsa faniem, jo tikai tā veidojas draudzība. Mēs cienām savus fanus un nevaram atļauties viņus vienkārši aizmirst vai ignorēt,” pieredzē dalās Armands, piebilstot, ka ikdienā viņam ir pavisam cita rakstura pamatdarbs un Matīsam viņš palīdz vairāk kā gadu. 

Matīsa Karro Lapa

Ko citiem no jums mācīties? „No pieredzes varu apgalvot, ka saturs ir galvenais, īpaši motosportā tās ir galerijas un video, cilvēkiem tās patīk un viņi dalās ar saviem draugiem,” stāsta Armands. Viņi uztur arī facebook lapu, bet tā ir domāta ārzemju faniem un komunikācija notiek angļu valodā. „Draugiem.lv ir ietekmīgākais sociālais medijs Latvijā ar lielāko aktīvo lietotāju skaitu, tāpēc draudzībai ar Latvijas faniem mēs izvēlamies vietējo sociālo mediju,” tā Armands. 

Draudzībai ar Latvijas faniem mēs izvēlamies vietējo sociālo mediju

„Lapu uztaisīt ir tikai pirmais solis, ja to dara ķeksīša pēc, tad labāk nedarīt nemaz. Pēc Lapas izveides un noformēšanas sākas smags, bet patīkams darbs – draudzēties, vienlaikus palīdzot attīstīties savam produktam vai zīmolam, nevis piesolīt iPhone par sekošanu vai „man patīk“ nospiešanu. Ar viedtālruni draugu neiegūsi, draudzība sākas ar sarunu,” rezumē Draugiem.lv skaistākās lapas konkursa uzvarētāji Matīss Karro un Armands Teviņš. 

82 cilvēkiem patīk

Vairāk