Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2016

Olimpiskā vasara 0

Vasara sporta faniem parasti ir atslodzes laiks - nenotiek lielo sporta spēļu klubu čempionāti, atpūšas futbolisti, basketbolisti, hokejisti … . Tiesa tas ir aktīvākais individuālo sporta veidu sacensību laiks, tomēr īstā fanošana parasti tomēr ir komandu sporta veidos.
Šogad viss ir citādi - hokeja  pavasarim seko grandioziem notikumiem bagāta vasara. Kas no tā visa tuvākais ir mums, par to aptaujā.

Olimpiskās spēles - interesē visvairāk

Vasaras Olimpiskās spēles pasaulē ir otrs skatītākais notikums pēc Pasaules kausa futbolā. Eiropas čempionāta auditorija ir ievērojami mazāka, atpaliekot no ASV “Superbowl” fināla un Kriketa čempionāta, kuram auditoriju nodrošina lielais fanu skaits Indijā un Pakistānā. Tomēr nešaubīgi arī tam ir pievērsta simtos miljonu mērāma TV auditorija visā pasaulē. Latvijas līdzjutējiem šovasar Olimpsikās spēles sāksies agrāk - basketbola vienībai jāaizvada olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kurā jāizpilda teju neiespējamā misija - jāuzvar NBA un Eirolīgas zvaigznēm bagātā Serbija, kas turklāt spēlēs savās mājās. No traumām un neveiksmēm, šķiet, atkopies ir arī Ernests Gulbis, kurš gan uz olimpiādi nepretendē, tāpat sīvas cīņas aizvada pludmales volejbolisti, BMX komanda, mūsu auto un moto sporta uzlecošās zvaigznes… Karsti!
Tomēr, kā jau varēja prognozēt, notikums, kam sekos līdzi visvairāk sporta līdzjutēju, būs tieši Olimpiskās spēles - 68,2% aptaujāto vismaz atklāšanas ceremoniju noskatīsies. Tāpat liela auditorija solās būt arī basketbolistu cīņām - 28%, Eiropas sporta lielākajam notikumam - futbola čempionātam sekos līdzi vien 25% aptaujāto. Tiesa vīriešiem šis tomēr ir svarīgs notikums, gandrīz puse atzina, ka vēros sporta karaļa batālijas Francijas laukumos. Pagaidām neliela interese ir par tenisu, bet tā, protams, atkarīga no veiksmīgiem startiem un šobrīd Latvijai ir jau trīs tenisisti, par kuriem turēt īkšķi augstākajā līmenī. Kopumā sporta pārraidēm solās būt augsti reitingi, jo vien 15% atzinuši, ka tādas neinteresē vispār. Tā ir laba ziņa arī draugiem.lv, jo mēs ne vien sekosim līdzi, bet arī veidosim īpašās sadaļas lielākajiem notikumiem.

Redzēt un sajust

Esam noskaidrojuši, ka sports mūs interesē, bet kāds tad ir vislabākais veids kā sekot līdzi notikumiem?
Gandrīz vienādi sadalījušies tie, kas uzskata - vislabāk būt klāt un sajust notikuma “garšu” klātienē, un tie, kas dod priekšroku komfortam - mājās uz iemīļlotā dīvāniņa pie TV ekrāna. Saprotams, ka “dīvāna auditoriju” un visas citas mazliet pamainīs realitāte, jo maz ticams, ka trešdaļa Latvijas iedzīvotāju dosies uz Rio vai Parīzi, lai gan tos, kam tas izdosies, gaida neaizmirstams piedzīvojums, ko nav iespējams izbaudīt citādi - būsim godīgi - ne Olimpiskās spēles, ne futbola čempionāts mūsu dzīves laikā Latvijā nenotiks, bet atmosfēru, kas valda šajos pasākumos, nav iespējams sajust pat Latvijas izlašu mačos vietējās ārēnās.

Latvija - uzvara!

Vasaras Olimpiskās spēles - grandiozs notikums, kurā pulcējas labākie sportisti no visas pasaules, tām seko līdzi auditorija, kas pārsniedz miljardu, rīkotāji sacenšas tehnoloģisko inovāciju, modernāko arēnu un visās citās jomās, bet lielas un mazas valstis cīnās par prestižu. Šajās spēlēs Latvijai atvēlēta lielāka loma nekā citus gadus, jo būtiskas izmaiņas dalībnieku sastāvā ieviesīs vecais, labais Mildronāts, kurš neatlaidīgi retina mūsu kaimiņvalsts olimpiešu rindas un, iespējams, ka liegs vispār piedalīties Krievijas vieglatlētiem. Tomēr mūs vairāk uztrauc mūsējo starti - mēs ceram uz medaļu, bet varbūt, ka uz vairākām…
Kopumā bilde izskatās visnotaļ cerīga, ja mēs visi ticēsim un turēsim īkšķus, būs arī uzvaras

Mūsu aptaujas dalībnieki uzskata, ka vislielākās cerības vēlreiz kāpt uz goda pjedestāla ir Štrombergam, kurš atkal lido un bez cīņas neatdos ne centimetru trases, augstu novērtētas arī Samoilova un Šmēdiņa izredzes pludmales volejbola laukumos - pagaidām viņiem iet kā pa celmiem, bet ar pozitīvu dinamiku, un mēs visi labi zinām, kā viņi var nospēlēt lielajos turnīros. Optimistiski mēs raugāmies arī uz Ikaunieces, Plēsnieka , Prokopčukas un Palameikas iespējām, mazāk ticam, ka pie medaļām varētu tikt mūsu riteņbraucēji. Te gan jāiebilst, ka mūsējie šogad startē atzīstami, ir pat skaļas uzvaras, un, ja atceramies Romāna Vainšteina panākumus, varam būt piesardzīgi optmisti arī šajā ziņā.

Kopumā bilde izskatās visnotaļ cerīga, ja mēs visi ticēsim un turēsim īkšķus, būs arī uzvaras. To arī visiem šovasar novēlam, bet pats galvenais - atcerieties, ka skatīties ir labi, bet piedalīties - vēl labāk! Lai mums visiem sportiska vasara!

63 cilvēkiem patīk

Vairāk