Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Septembris, 2013

Sausais starts un slapjais finišs 7

Vasaras beigās Draugiem.lv grupas darbinieki ar savām ģimenēm un draugiem devās ikgadējā laivu braucienā. Kopīgs laivu brauciens vasarās ir tradīcija nu jau 8 gadus. 

2006.gadā bija pirmais brauciens pa vienu no skaistākajām Latvijas upēm - Irbi. Tam sekoja amizants izbrauciens ar plostiem pa Gauju un pēc tā tika uzsākta draudzība ar laivu nomas uzņēmumu Mežmalas laivas, kura atsaucīgie darbinieki ir parūpējušies katru gadu par interesantu maršrutu. Kopīgi ir laivots pa Aivieksti, Mēmeli, Gauju, Abavu, Ogri un šogad- Braslu.

Nedēļa pirms nogales, kad Draugiem grupas darbinieki devās laivot, ar laika apstākļiem nelutināja - ne pārāk augstas gaisa temperatūras, lietus, stiprus lietus, negaiss, vējš. Bet ik dienas laika prognoze nedēļas nogalei uzlabojās un, kas pats patīkamākais, arī piepildījās. Sestdienas rīts saulains un ik brīdi arvien siltāks. Visiem bija skaidrs- pasākums izdosies. 

Pirmajā diena tika noairēti 10 km no Plāča līdz atpūtas vietai Vējiņi. Maršruts interesants- skaisti dabas skati upes krastos, bet pašā upē visādi pārbaudījumi- akmeņi, nelielas krācītes, koki, kas pārkrituši upei pāri. Šķēršļus pārvarēja kā nu katrs prata - braucot kokiem pa apakšu, kāpjot pāri, stumjot laivu pār akmeņiem. Laivas apgāšanās rekords- 7 reizes, ar ko mēs apsveicam Draugiem.lv runasvīru Jāni, bet Jūlijai no ProDesk izsakām vien draudzīgu līdzjūtību par izvēlēto laivas partneri. Tai pat laikā laivotāji atzīst, ka tieši šie amizantie starpgadījumi radījuši vislielāko jautrību un piedeva asumu braucienam.

Silta sēņu zupa un dalīšanās ar piedzīvoto ir pirmais, ko darīja ikviens, kurš bija ticis galā (jāpiebilst, ka finišu sausāki vai slapjāki - bet sasniedza visi). Apmešanās vieta Vējiņi Straupes pagastā atrodas blakus pazemes ezeriem, ko arī bija iespēja apskatīt. Tās ir alas un tukšumi zem zemes, ko izskalojuši pazemes avoti - stāsts par tiem un “pīļugājiens” 42 metru dziļumā pa avotu ūdeņiem bija papildus piedzīvojums laivošanai. Volejbols, futbols, pļāpas, smaidīgi cilvēki- tas viss kopā bija veiksmes atslēga labai atpūtai meža ielokā. 

Visplašāk tika pārstāvēta draugiem.lv radošā direktora Guntara Meluškāna ģimene (viens dēls brauca kaimiņu laivā)

Svētdienā otrā laivošanas diena. Kā komentēja viesu nama Vējiņi īpašnieks Jānis, tad otrās dienas upes posms no mītnes vietai līdz Braslas tiltam esot īstā Brasla - daudz vairāk koku, akmeņu, krācīšu un citādu šķēršļu, jo tas ir posms, kur upe vairs netiekot mākslīgi attīrīta. Jo vairāk pārbaudījumu- jo interesantāk. Arī otrās dienas 10 km uz upes tiek pievarēti godam un laivotāji ar vispozitīvākajām emocijām varēja atgriezties Rīgā.

50 cilvēkiem patīk

Vairāk