Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2015

Fokusēties uz svarīgāko 3

Kurš gan labāk zinās, kādam ir jābūt portālam, ja ne Tu, tāpēc mums – tā veidotājiem – ir svarīgs Tavs viedoklis.

Gada nogalē mēs uzaicinājām vairākus lietotājus dažādās vecuma grupās, lai uzzinātu ko viņi domā par draugiem.lv un kopīgi pafantazētu, kādus uzlabojumus vai jaunumus visi vēlamies redzēt nākamajā gadā.  

Kas saimnieko portālā 

„Mēs šo māju tikai uzbūvējām un apsaimniekojam, portāla lietotāji ir īstie iedzīvotāji un tāpēc tikai viņu pašu spēkos ir noteikt kādā vidē gribas dzīvot,” reiz kādā intervijā teica draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns, sakot paldies lietotājiem par ciešo sadarbību ar portāla administratoriem, ziņojot par nebūšanām un neatbilstošu saturu.

Pašu spēkos ir noteikt kādā vidē gribas dzīvot

Mazāk ir zināms par to, ka administratori ik dienas saņem arī vērtīgus ieteikumus no aktīvākajiem portāla lietotājiem un daudzi no tiem tiek realizēti arī dzīvē. „Protams, mums jāsaprot, ka ne katra ideja ir izpildāma realitātē. Draugiem.lv ir 1,2 miljoni lietotāju, un kas der vienam, nederēs miljonam,” radošais direktors Guntars Meluškāns stāsta par līdzšinējo pieredzi sadarbībā ar lietotājiem.

Pirmā reize, ne pēdējā

Lai iepazītu savus lietotājus klātienē, pirmo reizi draugiem.lv vēsturē tika organizēta īpaša tikšanās jeb tā saucamā fokusgrupa, kur nejaušas izlozes rezultātā tika izvēlēti 15 lietotāji, un viņu viedokli uzklausīja plaša draugiem.lv komanda – radošais direktors, portāla izstrādes vadītājs, administratori un atbildīgais par mobilajām aplikācijām.

Pie mums ieradās lietotāji gan tepat blakus no Mārupes un Rīgas, gan no Alūksnes, Tukuma, Sabiles un citām Latvijas vietām, lai četru stundu garumā atbildētu uz diviem jautājumiem – kas Tev visvairāk patīk un kaitina draugiem.lv un ko Tu nākamgad jaunu gribētu redzēt portālā. 

Jaunais galeriju skats

Ciemiņiem pirmajiem tika demonstrēti arī jaunumi - galeriju skats - kurus esam sagatavojuši, lai uzzinātu viņu viedokli, kā tas mums ir izdevies. Dienas gaitā viesi tika iepazīstināti arī ar biroja ikdienas darbu un sadzīvi.

"Liels paldies par iespēju izteikt savu viedokli" – gandrīz vienbalsīgi atzina fokusgrupas dalībnieki un iedrošināja portāla veidotājus šādus pasākumus rīkot atkārtoti. 

„Es saprotu, ka visi grib zināt, kāds tad bija šīs fokusgrupas un citu jūsu ieteikumu rezultāts. Jūs noteikti to uzzināsiet, ieraudzīsiet dzīvē 2015.gadā!“ noslēgumā saka portāla radošais direktors G.Meluškāns, sakot lielu paldies par atsaucību ierasties pie mums un izsakot cerību, ka nākamie, kurus aicināsim, būs tikpat atsaucīgi kā pirmie. 

23 cilvēkiem patīk

Vairāk