Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2013

Jaunās TOP saites – Tev svarīgas ziņas 7

Draugiem.lv lietotājiem tagad ir lieliska iespēja izveidot pašam savu ziņu portālu, izvēloties tēmas un medijus, ko vēlās redzēt.

Asinis, dubļi un netīrā veļa – tā līdz pat oktobra beigām varētu raksturot draugiem.lv sākumlapā redzamās TOP saites. Saprotams, ka tas viss tur nenonāca nejauši – TOP saites veido mūsu ieteikumi un skatījumi – tātad interese par attiecīgo saturu. Tomēr pietiekami lielai portāla lietotāju daļai ir cits interešu loks, līdz ar to šī sadaļa, tā vietā, lai kalpotu par noderīgas informācijas avotu, kļuva par kaitinošu neizbēgamo ļaunumu.

Asinis, dubļi un netīrā veļa – tā līdz pat oktobra beigām varētu raksturot TOP saites

Tagad viss ir citādāk. Draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns atzīst, ka risinājumu problēmai ilgi nav izdevies atrast: ”Centāmies izdomāt kaut kādu gudro algoritmu, kas pēc dažādiem lietotāja parametriem spētu atlasīt viņam pieņemamu saturu, brīžiem apsvērām iespēju pavisam vērt ciet TOP saites, jo man pašam, ienākot portālā, tās bija īsta „suņa nagla....”. Visbeidzot- nolēmām piedāvāt lietotājiem pašiem izvēlēties, ko redzēt un ko nē. Izveidojām sākotnējo tēmu sarakstu un nosūtījām medijiem to izvērtēt. Mūsu piedāvājums bija visiem, kas vēlas izmantot TOP saites sava satura popularizēšanai, izpildīt nelielu mājas darbu, pievienojot ziņu saitēm papildus parametru, kas atbilst konkrētai tēmai no piedāvātā saraksta. Iepriecināja kolēģu atsaucība – mēs ātri un konstruktīvi apstiprinājām tēmas, kas gan, visticamāk, vēl papildināsies, un nu jaunās TOP saites ir gaisā.”

Mēs noteikti uzlabosim gan sadaļas vizuālo noformējumu, gan arī dinamiku

Projekta vadītājs Kaspars Kaļķis atzīst, ka darbs vēl tikai sācies: „ Mēs noteikti uzlabosim gan sadaļas vizuālo noformējumu, gan arī dinamiku. Optimizēsim satura atjaunošanās algoritmu. Jau domājam, kā no visa milzu informācijas jūkļa ikvienam piedāvāt tieši to saturu, kas varētu interesēt visvairāk. Vēlamies panākt, lai ikviens draugiem.lv lietotājs tieši savu profilu izvēlas kā primāro ziņu kanālu. Mēs gribētu, lai tā ir iespēja savu vietu izcīnīt ne tikai lielajiem ziņu portāliem, bet savu lasītāju atrast arī nišas portāliem un blogiem, kuru saturs ir pelnījis, lai to pamanītu.”

Izmēģini savu jauno personisko ziņu portālu Top Saites

Kā izveidot savu ziņu portālu?

TOP saitēs spied uz zīmuļa – tā ir satura labošanas ikona.

Izņem ķeksīšus tām tēmām, kas Tevi neinteresē, un spied – saglabāt.

Ja kāda medija saturs Tevi neinteresē, ievadi to savā „melnajā sarakstā”.

Kad tas izdarīts, saņemsi tikai to informāciju, kas Tevi patiešām interesē.

31 cilvēkam patīk

Vairāk