STEP UP

Ieteikt

Sauļošanās ABC

Sauļošanās ABC


SAUĻOŠANĀS & VESELĪBA
 Pozitīvā mākslīgās saules ietekme uz ķermeni neattiecas tikai uz jauniem cilvēkiem. Ir arī iemesli, kuru dēļ tieši vecāki cilvēki var gūt labumu no regulāras solāriju apmeklēšanas.

UV-B starojuma ietekmē ādā esošais holesterīns tiek pārveidots par provitamīnu D. 12 stundu laikā ķermeņa siltums šo provitamīnu D pārvērš D vitamīnā.

Tomēr mūsu platuma grādos laikā no oktobra līdz martam, saules gaismā UV-B starojuma praktiski nemaz nav. Lielākā daļa no tā pazūd atmosfērā. Tā rezultātā, kā atzīmējis Dr. Albrehts Falkenbahs no „Gasteiner Heilstollen" sanatorijas, šajā laika posmā vitamīna D ražošana mūsu ķermenī praktiski apstājas. Iznākums: pat ja mēs ar pārtiku uzņemam pietiekamu kalcija daudzumu, mūsu ķermenis nespēj šo vērtīgo minerālvielu pārstrādāt.

Tādēļ modernie solāriji palīdz, sniedzot UV-B starojumu. Lai gan, lietojot solāriju atbilstoši noteikumiem, saņemtā starojuma deva ir tik zema, ka neļauj apdegt, tā tomēr ir pietiekami augsta, lai atjaunotu vitamīna D ražošanu ķermenī. Tādējādi jūs varat iegūt patīkamu iedegumu - un tai pašā laikā padarīt kaulus stiprākus.

 

SAUĻOŠANĀS & KOSMĒTIKA

Kosmētikas līdzekļi satur daudz dažādu sastāvdaļu. Gan emulgatori, gan taukvielas un smaržvielas - nonākot saskarē ar UV stariem, tās visas var radīt alerģisku ādas reakciju.

Tādēļ, pirms lietot solāriju, obligāti: vienmēr notīriet kosmētiku! Kosmētika aizsprosto sejas ādas poras. UV gaisma solārijā tās atkal atver, ļaujot ādā iekļūt ne tikai gaismai, bet arī kosmētikas sastāvdaļām, kas var izraisīt alerģisku reakciju.

Turklāt, sauļojoties ar kosmētiku, ar laiku pasliktināsies jūsu ādas vispārējais izskats. Lai arī cik neuzkrītoša ir šī kosmētika - nonākot saskarē ar solārija UV starojumu tā nodarīs vairāk ļaunuma nekā labuma. Tāpēc, pirms lietot solāriju, notīriet visa veida kosmētiku - pēc sauļošanās jūs to atkal varēsiet uzklāt, iegūstot vēl labāku rezultātu.


 

KAPĒC JĀLIETO IEDEGUMA LOSJONI?!

Lietojot iedeguma losjonus:

  • Jūs iedegsiet ātrāk
  • Jūs iegūsiet tumšāku iedegumu
  • Jūsu iedegums saglabāsies ilgāk

Visos iedeguma losjonos ir īpašas, novatoriskas sastāvdaļas, kas optimizē ādas kvalitāti un pasargā to no dehidrācijas un novecošanas.

 

SAUĻOŠANĀS PROCESS

UV gaisma stimulē aminoskābju procesa ģenerāciju, kurā enzīmi pārvēršas par melanīnu (Melanoģenēze)

UV gaisma izraisa melanīna oksidāciju, un jūs iegūstat iedegumu

Jums ir jāsagatavo āda, lai tā uzņemtu UV starus, tādejādi aizsargājot ādu sauļošanās pocesa laikā un nodrošinot vislabāko iedeguma rezultātu.

Āda UV gaismu uzņem labāk, ja tā ir labi kopta.

Lai jūsu āda būtu veselīga, jums savs ķermenis jānodrošina ar veselīgiem produktiem gan iekšēji, gan ārēji. Lai iegūtu vislabāko iedegumu, jums āda ir jānodrošina ar veselīgiem elementiem, lai dabiskie procesi varētu norisināties jūsu ķermeņa iekšienē. Tad sauļojoties jūs iegūsiet iespējami tumšāko iedegumu.

Dodat savam ķermenim vislabākās sastāvdaļas, lai nodrošinātu veselīgas ādas dabisko līdzsvaru.

Rezultāts, ko varat sasniegt, lietojot iedeguma losjonus ar ar veselīgai ādai domātiem produktiem:

Tie sauļošanās seansa laikā var paaugstināt iedeguma rezultātu līdz pat 30-40%, atkarībā no ādas tipa un stāvokļa.

Lai iegūtu vislabākos rezultātus, minimālā losjona deva vienam sauļošanās seansam ir 15 ml.

 

FAKTI PAR SAUĻOŠANOS

Pēdējos gados dažādu iemeslu dēļ ir parādījusies virkne maldīgu uzskatu, kas saistīti ar sauli, solārijiem un UV gaismu. Pieliksim punktu vismaz dažiem no tiem.

Piemēram, cilvēki atkal un atkal paziņo, ka solārijā radītā gaisma ir kaitīgāka nekā dabiskā saules gaisma. Absurds uzskats, kā secinājuši, piemēram, Dr. Gerds Kindls un Prof. Dr. Volfgangs Rābs savā grāmatā "Licht und Haut" (Gaisma un Āda). Šie divi eksperti uzskata, ka gaisma modernajos solārijos, kas satur gan UV-A, gan UV-B starus, ir pat veselīgāka par dabisko saules gaismu. Solārijā iedeg ātrāk, un vienīgais risks pārsauļojoties ir viegls apdegums.

Vēl viens maldīgs uzskats: atrašanās UV gaismā izraisa ādas vēzi. Tam intervijā nepiekrīt viens no Vācijas vadošajiem dermatologiem Prof. Dr. Šrēpls: „Nu jau aptuveni 20 gadus ādas slimību pacienti tiek pakļauti UV starojumam lielās devās. Līdz šai dienai tas nav izraisījis nevienu ļaundabīga ādas audzēja gadījumu."