Saldās receptes

Ieteikt

Ananasu kūka (bez olām)


Sastāvdaļas

1 ½ glāzes miltu
1 glāze cukura
1 tējk. sodas
½ tējk. sāls
1/3 glāzes eļļas*
1 ēdk. ābolu etiķa
1 bundža (~550g) ananasu ripu vieglā sīrupā
¼ glāzes brūnā cukura
pāris saujas ķiršu bez kauliņiem

Pagatavošana: 45 min.

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180°C.

Bļodā saujauc miltus, cukuru, sodu un sāli. Sulu no ananasu bundžas pārlej glāzē (vajadzētu būt ~¾ glāzes), pievieno ūdeni, lai sanāk pilna glāze. Ja izmanto anasus saldā sīrupā, iepriekšējā solī liek mazāk cukura.

Atsevišķā bļodiņā sajauc eļļu, etiķi un sulu.

Cepešpannā vai veidnē izkārto anasu ripiņas, centros saliek ķiršus, pārkaisa ar brūno cukuru.

Miltos ātri iejauc glāzi sagatavotā šķidruma, labi samaisa, lai nav kunkuļu. Pārelj ananasu šķēlītēm.

Cep 25-35 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna. Pārbaida ar zobu bakstāmo vai sērkociņu. Atdzesē un izņem no veidnes.

8-12 porcijas.

*Eļļas vietā var izmanotot arī ābolu biezeni, tā jūs ietaupīsiet līdz pat 580 kalorijām.

iepriekšējā12. no 42nākamā

Ananasu kūka (bez olām)

Ievietoja: Saldās receptes 1. feb 2013 22:27

14 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šīs lapas galerijas