Kanēļu bulciņas
1 attēls • 2. feb 2013 19:42
Kanēļu bulciņas
Sastāvdaļas
Mīklai:
200 g kausēta sviesta
1 glāze piena
25 g rauga
1/2 glāze cukura
sāls
1 ola
milti
Pildījumam:
kanēlis
1 ola
cukurs
sviests
Pagatavošana: 120 min.
Mīkla
Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.
Tad piejauc siltu pienu ( apm.37C), kau...VairākKanēļu bulciņas
Sastāvdaļas
Mīklai:
200 g kausēta sviesta
1 glāze piena
25 g rauga
1/2 glāze cukura
sāls
1 ola
milti
Pildījumam:
kanēlis
1 ola
cukurs
sviests
Pagatavošana: 120 min.
Mīkla
Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.
Tad piejauc siltu pienu ( apm.37C), kausēto sviestu, šķipsna sāli un izsijā miltus ( miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām).
Mīklu atstā uz 1 h siltumā.
Pēc tam mīklu vēlreiz samīca un atstā vē uz 30 minūtēm siltumā.
Beigās mīklu samīca, un izrulē taisnstūra formā, apsmērē ar sviestiņu , nokaisa ar kanēli, un daudz cukura, sarulē to lielā desā un sagriež gabaliņos . Tad ņem vienu sagriezto gabaliņu un miklas knābīti pielipina pie apakšiņas.
Tad liek uz cepešpannu, var likt cepampapīru apakšā un liek virsū bulciņu, pāri bulciņām pārsmērē sakulto olu un uzkaisa vēl cukuru.
Cep 180 grādos un apmēram 20-30 minūtēm.
Labu apetīti!
-