Pie Galda

Oficiālā lapa
Ieteikt
 19

Signe ielūdz Pie Galda!

Decembris!

gal_290199105_large

Signe stāsta, ka reizēm ir kā strauta forele, kas plūst pret upes straumi, vai jūtas kā krievu pasakā “Divpadsmit
mēneši”, lai ziemas vidū pēkšņi uzburtu vasaru. Decembris visiem pārvērties
par vēl nepabeigtu darbu, ballīšu un dāvanu pirkšanas maratonu, bet iekšēji gribas pateikt tam
visam – STOP! Sasauksim savējos mājās no tāltālām zemēm un sasēdīsimies cieši, cieši pie
saimes galda, lai top silti no tuvuma, tad jau pat sasalušie žagariņi uzplauks...
Svētku galdu Signe klāja ar īpašu noskaņu, jo no tālām zemēm ieradās viņas vecākais dēls Artis. Aiciniet mājās uz svētkiem arī savus tuvākos un varbūt cienastam noderēs kāda no Signes idejām!

gal_290199132_large

Savu ģimeni Signe cienāja ar Zosi, pildītu ar dārzeņiem, pagatavotu šampanietī; salātiem "Vasara ziemas viducī" un citrusaugļu un baltās šokolādes biskvīta torti. 
Zinātāji stāsta, ka bijis neprātīgi gardi! Kāpēc gan nepamēģināt pašiem?:)
Receptes meklē decembra žurnālā "Pie Galda" 

Ģimeniskus svētkus arī Jums vēl Signe un viņas ģimene!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Novembris!

gal_288609342_large
Salnas nežēlīgi nokodušas visu zaļojošo, un krāsainas lapas vairs nečab zem kājām. Ir pienācis sala un dvēseļu mēnesim novembrim, kad garajos vakaros kā ziemas krājumu burciņas, atveram iepriekš sarūpēto un pārdzīvoto. Šajā mēnesī par godu valsts svētkiem, atvērsim ne tikai burciņas, bet arī "pūra lādes".
Nu jau vairāk nekā divdesmit gadu ar dažādām emocionālām nokrāsām atzīmējam 18. novembri – Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu. Nacionalitāte ir jāstiprina, tā ir jākopj un sevī jāaudzē – ar sarkanbaltsarkano atribūtiku, ar tautastērpu, ar mūsu rakstiem un dziesmām. Tādēļ šos svētkus sagaidījām tautastērpos, saposušās savai tautai un valstij par godu. 
Šoreiz Signe "Pie Galda" aicināja tautas tērpu meistares no uzņēmuma "Muduri" 

gal_288609351_large

Ļoti tautiskos toņos galdā Signe cēla biešu un svaigā siera kārtojumu ar ķiršu sīpolu čatniju, pasniegtu ar ķimeņu maizītēm; krāsnī ceptu Latvijas zandartu ar krāsainiem rudens dārzeņiem un Ruojmaizes tiramisu ar upenēm un upeņu balzamu. 

gal_288614523_large

Lai gardi svētki katru dienu!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oktobris!
gal_284922757_large

Septembrī žurnāla pulkam pievienojās Signe Šlosberga, kura turpmāk katrā žurnālā aicinās pie sava galda interesantus, dzīvespriecīgus un enerģiskus ļaudis, lai sagādātu viņiem mazus svētkus. Signes lappusēs dominēs viesi, un viņu labsajūta un ēdienkarte būs īpaši izmeklēta, sekojot dabas ritumam un notikumu kalendāram.

Oktobrī Signe visus aicina viesos Vidzemes augstienē, savas vecmāmiņas lauku mājās, kur dzīvei savs ritums un vērtību kritēriji, Signe saka, ka šeit var lieliski atbrīvoties no sārņiem, lai pietiktu laika domām un sapņiem. 

Signes lauku mājās ciemojās Havjers Garsija, TEX-MEX restorānu šefpavārs un mākslinieks keramiķis ar sievu Ivetu un meitiņu Enriketu. 

gal_284922552_large

Oktobra ēdienkartē Signe iekļāva 
  • Rudens dārzeņu salātus ar cidoniju mērci, pasniegtus ar valriekstu un garšaugu maizi un pašmāju zaļo pesto; 
  • Meža cūku dzērveņu, medus un mārrutku mērcē, pasniegtu ar kāļu biezeni;
  • Mājas biezpiena plātsmaizi ar putukrējuma cepuri dzērveņu mērcē. 
  • gal_284922559_large
  • Par to, kādi atklājumi Signei radās ēdienu gatavošanas procesā, kādos iespaidos un stāstos dalījās Signes ciemiņi un, kā mainījusies Latviešu garšas izjūta neatkarības gados, lasiet vairāk Oktobra žurnālā "Pie Galda"