Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2013

Mācies „Rullēt droši!” 4

Pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) iniciatīvas un ierosinājuma tika radīts īpašs konkurss skolēniem par drošu velobraukšanu „Rullē droši!”. 

Tuvojoties skolas gada noslēgumam un atsākoties aktīvajai velo sezonai, CSDD aktualizēja vairākus ar velosipēdiem un drošu velo braukšanu saistītus jautājumus. Īpašu uzmanību pievērsām skolēniem, dodot iespēju interesantā veidā atkārtot drošai velo braukšanai nepieciešamos ceļu satiksmes noteikumus un pilnveidot esošās zināšanas, tādējādi kļūstot par īstiem Velomeistariem.

CSDD Jauniešu projektu vadītāja Valda Kjaspere uzsver: „Velosipēds ir pirmais skolēnu transportlīdzeklis, kurš viņiem dod pārvietošanās brīvību un ātrumu, bet velosipēdists ir arī ļoti neaizsargāts. Pārgalvība, neapdomība, satiksmes noteikumu nezināšana vai neievērošana var kļūt bīstama gan pašam, gan arī citiem. Tādēļ, līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad aktualizējām jautājumus par drošu velo braukšanu”.  

Velo spēle – tests 

Velo spēle – tests bija veidots tā, lai atgādinātu nepieciešamās zināšanas par ceļu satiksmi un parādītu, kā lēmumi un rīcība ceļu satiksmē ietekmē iznākumu. 

Piedaloties šajā spēlē ikviens dalībnieks varēja arī pastāstīt draugiem par saviem rezultātiem un parādīt, ka jaunajā velo sezonā apņēmies būt vēl atbildīgs satiksmes dalībnieks. Protams, labākie un zinošākie saņēma balvas!

Velo kolāžas

Jaunieši tikai aicināti iesaistīties velo kolāžu projektā – „kā Tu gatavojies riteņbraukšanas sezonai, kāds ir Tavs velo un Tu pats kā tā vadītājs”. Šajā projektā bija iespējas izvēlēties kolāžas veidu, kurā augšupielādēt bildes no datora par drošu velo braukšanu. Kad kolāža bija gatava, tā nonāca pie CSDD „administratora”, tika novērtēta un ja tā atbilda noteikumiem, kolāža parādījās spēles sadaļā „Tops” un lietotāji varēja par to arī nobalsot. CSDD rosināja  skolēnus paust idejas, kas palīdzētu arī viņu draugiem labāk sagatavoties jaunajai velo sezonai.

Rezultāts 

Ik gadu, tuvojoties skolēnu brīvlaikam un atsākoties aktīvai velo sezonai, CSDD atgādina par drošu velo satiksmi, par to, kas jāzina ne tikai velobraucējiem, bet arī ikvienam ceļu satiksmes dalībniekiem, lai vasara būtu droša un bez nepatīkamiem pārsteigumiem. Piemēram, sociālās kampaņas „Velosipēdu redzi?” 2011.gadā un „Velosipēdu redzi?” 2012.gadā, kā arī īpašs pasākums papildus drošībai – velo reģistrēšana CSDD e-pakalpojumos un CSDD sacensības „Jauno satiksmes dalībnieku forums”, kam šogad apritēja 20 gadu jubileja u.c. 

2013.gada maijā, gandrīz trīs nedēļu laikā konkursā „Rullē droši!” piedalījās 103457 dalībnieku. Tā rezultātā savas zināšanas par drošu velo braukšanu testā demonstrēja 5578 jauniešu, bet kolāžas, kas atbilda visiem drošas braukšanas priekšnosacījumiem izveidoja 62 skolēni. Savukārt sekotāju skaits CSDD lapā portālā Draugiem.lv šajā laikā palielinājies no apmēram 27500 sekotāju līdz teju 29 tūkstošiem sekotāju. 

22 cilvēkiem patīk

Vairāk