Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Maijs, 2013

Mācīties nekad nav par vēlu 7

Draugiem.lv daudziem ir pirmā iepazīšanās ar Internetu. Mācīties nekad nav par vēlu. To apliecina arī mūsu varoņi.

Draugiem.lv – pozitīviem kontaktiem

Vijai – Violetai Grigorei ir 86 gadi un portālu draugiem.lv viņa izmanto jau aptuveni 3 gadus. Piereģistrēties draugiem.lv Viju mudināja dēls. Lai gan Vija bažījās, ka neko nesaprot no datora un interneta, dēls apsolījās palīdzēt.

Tagad Vija uzskata, ka draugiem.lv ir vieta, kur dibināt pozitīvus kontaktus. Nesen Vija portālā uzzināja par mežā atrastiem kucēniem un vienu no tiem paņēma savā aprūpē. Pēc kāda laika viņa noskaidroja, ka otrs kucēns ir paņemts kādā ģimenē Cēsīs. Tā Vija draugiem.lv uzsāka saraksti ar otra sunīša saimnieci, lika albumā mīluļu fotogrāfijas, informēja viena otru par sunīšu dzīvi. Tā šī sarakste turpinās līdz šim brīdim.

Lētāk sazināties

Elmāram Štubim ir 85 gadi un portālu draugiem.lv viņš cenšas izmantot katru dienu. Galvenais iemesls, kāpēc Elmārs sāka lietot šo portālu, bija paziņas aizbraukšana uz Angliju: „draugiem.lv likās lētākais veids, kā sazināties ar viņu”. 

Elmārs draugiem.lv izmanto kopš savas 80. dzimšanas dienas, kad viņam uzdāvināja datoru. Visvairāk portāls tiek izmantots tieši vēstuļu rakstīšanai, taču vienmēr tiek apskatītas bildes, kuras ir ielikuši viņa draugi un radi, un dienasgrāmatu sadaļa.

Internets ir atvieglojis Elmāra dzīvi, savukārt portāls draugiem.lv ir atvieglojis tieši sazināšanos ar citiem, sevišķi ar cilvēkiem ārzemēs.

Spēlītes un receptes

Arī Valdai Jurevičai liekas, ka internets ir ļoti labs izgudrojums, kas īpaši noderīgs tieši pensionāriem. Valdai ir 76 gadi un portālu draugiem.lv viņa sāka izmantot vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Par reģistrēšanos portālā Valda saka šādi:„No sākuma es domāju - kam man tas ir vajadzīgs, bet tad sens paziņa teica, ka visi ir draugos, kāpēc es neesmu? Tā arī tas aizgāja.”

Valda draugiem.lv izmanto katru dienu – gan apskatās, ko dara paziņas, gan aizsūta kādu dāvaniņu jubilāriem. Valdai portālā ir divas aizraušanās – pirmā ir spēļu spēlēšana un otrā ir jaunu kulinārijas recepšu meklēšana. Tieši pateicoties draugiem.lv Valda ir uzzinājusi daudz ko jaunu, īpaši par kulināriju: „Cilvēki publicē interesantas receptes, un es esmu jau pierakstījusi 3 klades!”

Draugiem.lv lietotāju vecuma grupas

37 cilvēkiem patīk

Vairāk