Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Aprīlis, 2016

Sieviete pie stūres 12

Tiem, kas uzskata, ka sieviete pie stūres ir katastrofa, ir viena diena gadā, kad labāk no mājas ārā neiet. Katru gadu martā notiek Sieviešu dienas rallijs, kurš pirmo reizi tika organizēts 2009.gadā, pulcinot 96 komandas, bet šogad ielās devās jau 702 ekipāžas. Lielisks progress. Tā ir autoorientēšanās, kurās piedalās tikai un vienīgi dāmas.

 Šogad Draugiem Grupas uzņēmums „Mapon” kļuva par daļu no šī pasākuma, bet ne kā dalībnieki, bet kā sadarbības partneri.

Sieviešu rallija organizatori atzīst, ka šis ir izklaides pasākums, taču neaizmirst, ka drošība ir pirmajā vietā, tāpēc, palielinoties dalībnieču skaitam, arvien vairāk ir jādomā par to, kā nodrošināt, lai šo sacensību laikā tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi un drošība uz ceļa. Biedrības „Notikumu aģentūra” Sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Elīna Gārbena skaidro: „Līdz šim dalībniecēm, vadoties pēc iedotās rallija leģendas, bija jāievēro atļautais braukšanas ātrums visos distancē iekļautajos ceļa posmos, ik pa brīdim trasē atradās mūsu pašu “Ceļu policija” – kontrolekipāža. Šogad, rūpējoties par dalībnieču drošību, nolēmām uzsākt sadarbību ar “Mapon”, lai kontrolētu ekipāžas ne tikai atļautā braukšanas ātruma ziņā, bet lai palīdzētu gadījumos, ja novirzījušās no trases un ir apmaldījušās.”

„Mapon” komandai šī sadarbība arī bija jauna pieredze. Uzņēmums nodrošināja sekošanu visām 702 automašīnām. Pārbaudījums gan Mapon darbiniekiem, gan arī viņu nesen izveidotajai aplikācijai Positrack, kas ļauj izssekot mobilā tālruņa atrašanās vietu – ja komandai telefons ar uzinstilētu aplikāciju ir līdzi, „Mapon” komanda zina, kur tā ir bijusi un kā pa ceļam uzvedusies. Vienlaicīgi tik liels daudzums lietotāju sistēmai nebija nekas jauns - tā ir uzņēmuma ikdiena. Bija prieks par to, ka viss izdevās labi. Projekta vadītājs Kristaps Veidmanis norāda, ka aplikācija strādāja labi arī uz daudzajiem dažādajiem mobilo tālruņu modeļiem, un ir ļoti apmierināts ar paveikto.

Biedrība „Notikumu aģentūra”, kas organizē šo ralliju, kā vienu no lielajiem ieguvumiem, sadarbojoties ar Mapon, min lielāku disciplīnu no dalībnieču puses, pārvietojoties pa Latvijias ceļiem orientēšanās laikā, kā arī teic, ka liels bonuss bija tas, ka visas ekipāžas bija redzamas kartē un līdzko kāda apmaldījās, organizatori to visu redzēja un jau laicīgi varēja dāmām piezvanīt un palīdzēt tikt atpakaļ uz pareizā ceļa. Tiesnešiem bija atvieglots darbs, jo nebija vairs šīs neziņas, kur ir pēdējā ekipāža, cik ilgi vēl ir jāatrodas kontrolpunktā. Viss bija redzams. Elīna Gārbena sadarbību ar Mapon vērtē pozitīvi un arī par tālāko izsakās draudzīgi: „Šai sadarbībai ir daudz plusu, un nākotnē mēs redzam turpmākās sadarbības iespējas, uzlabojot šo modeli, lai viss norisinātos automātiski un dāmas saņemtu ziņu par katru pārkāpumu". 

Ar prieku par paveikto un skatu uz tālāko sadarbību gaidīsim nākamo gadu. Apskati šī gada Sieviešu dienas rallija fotogaleriju!
Foto Mārtiņš Barons un Kaspars Freimanis. 

37 cilvēkiem patīk

Vairāk