Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2013

ASV vēstnieks slavē talantīgo Latvijas IT nozari 6

Janvāra beigās draugiem.lv apciemoja Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Latvijā Marks Pekala, lai iepazītos ar vienīgo Eiropas sociālo mediju, kurš savā valstī ir līderis. Vēstnieks izrādīja interesi par visiem Draugiem.lv grupas uzņēmumiem, īpaši par autoparku vadības sistēmu Mapon un gudrās mājas risinājumu Istabai.lv. 

Marks Pekala (centrā)

“Draugiem.lv mani patīkami pārsteidza ar savu intelektuālo potenciālu un radošumu. Draugiem.lv grupā ir ļoti daudz interesantu ideju un produktu, un mēs ceram uz ciešāku savstarpējo sadarbību, jo īpaši tāpēc, ka uzņēmums pastiprināti strādā tieši ar ASV tirgu. Tiekoties ar ASV amatpersonām un uzņēmējiem, esmu uzsvēris, ka Latvijai piemīt pasaules līmeņa talants informācijas tehnoloģiju, aparatūras un programmatūras dizaina jomā. Draugiem.lv ir šī talanta spilgts piemērs.” – pēc vizītes teica vēstnieks, solot atbalstīt starptautiskajam tirgum paredzēto projektu virzību ASV tirgū. 

Latvijai piemīt pasaules līmeņa talants informācijas tehnoloģiju, aparatūras un programmatūras dizaina jomā

Pēc iepazīšanās ar inovācijām vēstnieks tika informēts arī par darba apstākļiem Draugiem.lv grupas uzņēmumos. Papildus visiem bonusiem, kas tiek piedāvāti darbiniekiem, vēstnieks novērtēja draugiem.lv direktores Agneses Zērnes pārliecību par savu vadības stilu: “Ja gribi, lai Tavā komandā strādā personības, tad tā arī izturies pret savējiem. Tituls “direktors” nedod priekšrocības valdīt pār cilvēkiem, tas uzliek smaga darba pienākumu - darīt visu iespējamo, lai ikviens komandā justos laimīgs.”

Ja gribi, lai Tavā komandā strādā personības, tad tā arī izturies pret savējiem

Noslēgumā Marks Pekala ielūdza draugiem.lv pārstāvjus apmeklēt ASV vēstniecību, lai iepazīstinātu ar savu darbu, komandu un jaunajām darba telpām Pārdaugavā. ASV vēstniecības ēka (pretim Spicei) atrodas nieka 2 km attālumā no Draugiem.lv biroja Mārupē, tāpēc varam uzskatīt, ka esam kaimiņi. 

ASV Senāts 2012. gada 29. martā apstiprināja Marku Pekalu ASV vēstnieka Latvijā amatā. Marks Pekala no 2010. līdz 2012. gadam pildīja nodaļas vadītāja pienākumus ASV Valsts departamenta personālvadības birojā. Pirms šī amata ieņemšanas viņš ir bijis ASV vēstnieka vietnieks Parīzē. No 2005.- 2007. gadam Pekala strādāja par ASV Valsts sekretāra palīga vietnieku ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu birojā, kur pārraudzīja ASV divpusējās attiecības ar piecpadsmit Skandināvijas, Baltijas un Centrāleiropas valstīm. 

Marks Pekala ir absolvējis Mičiganas universitāti ASV, kā arī ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Kolumbijas universitātē. V. Averella Harimana institūts ir piešķīris Markam Pekalam arī filozofijas zinātņu maģistra grādu politiskajās zinātnēs ar specializāciju PSRS ārpolitikā un aizsardzības jomā. Marks Pekala runā igauņu, franču, poļu un krievu valodās, kā arī mācās latviešu valodu. Pekala ir precējies, viņa ģimenē aug divas meitas.

I was so impressed by the brainpower and creativity I saw at Draugiem. They have so many interesting ideas in the works, and we look forward to closer cooperation with them, especially as they work more directly with the U.S. market. I have been emphasizing to American officials and business-people that Latvia has world-class talent in, among other areas, information technology, hardware, and software design. Draugiem.lv is an impressive showcase of that talent.– Vēstnieka Marka Pekalas komentārs oriģinālvalodā

42 cilvēkiem patīk

Vairāk