Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Oktobris, 2016

Pieslēdz Latvijai savus seniorus 0

Portālā draugiem.lv pieejams populārās Lattelecom iniciatīvas "Pieslēdzies, Latvija!" datorprasmju pilnveides tests, kurā seniori var apgūt jaunas zināšanas un pilnveidot esošās datorprasmes, tādejādi mazinot digitālo plaisu starp paaudzēm. 

Septiņu gadu laikā 30 000 Latvijas senioru apguvuši datora un interneta prasmes "Pieslēdzies, Latvija!" datorkursu ietvaros. Seniori vecumā no 50 līdz pat 90 gadiem guvuši pamatiemaņas darbā ar datoru un internetu – dažādu pamatprogrammu izmantošanā, e-pasta un sociālo tīklu, kā arī internetbankas un e-veikalu lietošanā.

Iepazīstot datoru, senioriem paveras ārkārtīgi plašas iespējas ne tikai izzināt pasauli caur foto un video materiāliem, bet arī sazināties ar saviem mīļajiem, izmantojot sociālos medijus, kā arī, nestāvot rindās, veikt maksājumus un iepirkties internetā. 

Jau vairākus gadus cilvēki viens otram stāsta anekdoti:

Mazdēls jautā vecmāmiņai:

- Omīt, Tu lieto internetu?

Vecmāmiņa atbild: 

- Nē, mazdēliņ, internetu nē, es tikai to draugiem.lv!

Šis joks nopietni apliecina, ka draugiem.lv ikvienam iesācējam ir viens no pirmajiem soļiem internetā un, apgūstot to, vēlāk jau daudz drošāk var izmantot citas interneta sniegtās priekšrocības.

Jautājām "Pieslēdzies, Latvija!" dalībniecei Benitai Malatkovskai, kāda ir viņas pieredze, iepazīstot draugiem.lv:

"Lietoju draugiem.lv, jo te varu satikt visus savus draugus, skaisti apsveikt viņus, sekot savām interesēm un kvalitatīvi atpūsties. Portālā esmu arī ievērojami paplašinājusi savu draugu loku, tai skaitā ar "Pieslēdzies, Latvija!" datorkursu studentiem – senioriem. Vislielākais prieks man ir par to, ka šeit atradu domubiedru grupu Benitām. Mēs, kopumā 35 Benitas, tagad katru vasaru satiekamies salidojumos dažādās Latvijas vietās. Senioru vecumā ir vienreizēji ceļot un dalīties ar ceļojumu foto," stāsta Benita, piebilstot, ka mūsdienu tehnoloģiju laikmetā nevar dzīvot tikai savā čaulā un ne par ko neinteresēties. "Pieslēdzies, Latvija!" datorkursi senioriem paver iespēju paplašināt savu redzesloku.

"Pieslēdzies Latvija!" pašmacības kursa "Mācies pats" īsā testa versija pieejama tepat, draugiem.lv. Savukārt, zvanot pa tālruni 67201777, iespējams saņemt bezmaksas atbalstu neskaidrību gadījumā un konsultācijas datora lietošanas pamatos.  

Citas testa versijas meklē http://www.piesledzieslatvija.lv.  

Atceries rūpes, ko Tavi vecvecāki velta Tev? Atdari ar labu - palīdzi viņiem apgūt mūsdienu tehnoloģijas! 

43 cilvēkiem patīk

Vairāk