Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2012

Džeims Bonds pēc 50 gadiem atrod dēlu Latvijā 50


Džeims Bonds, nenoliedzami, ir viens no spilgtākajiem kino tēliem visā pasaulē, tāpēc arī Latvijā oktobrī tika atzīmēts nozīmīgs notikums– 50 gadi kopš rakstnieka Jana Fleminga radītais britu superspiegs pirmo reizi parādījās uz kino ekrāniem. Pavisam drīz uz ekrāniem parādīsies jaunākā filma ar Danielu Kregu, tāpēc tika izlemts, ka ir laiks atskatīties vēsturē – Draugiem.lv sadarbībā ar kino “Citadele” un īru viskiju Jameson noorganizēja pasākumu- meklējot Džeimsa Bonda dēlu, 400 cilvēkiem bija iespēja apmeklēt ekskluzīvu kinoseansu, izglītojošu lekciju par Bondu.

Ideja

Sākotnēji ideja radās, apvienojot iedibināto Jameson kino atbalsta platformu un Bonda filmu nakts sponsorēšanas piedāvājumu. Nākamais solis bija radošais brainstorm, kur galvas kopā salika Jameson, Draugiem.lv un radošā aģentūra Airport. Daudzi būs pamanījuši, ka Džeimss Bonds lieto pasaulē atzītus zīmolus – brauc ar Aston Martin automašīnu un laiku skaita, veroties rokas pulkstenī Omega, viņu aplido skaistas Bonda meitenes, bet filmās netiek pieminēts ģimenes stāvoklis. Tad rādās ideja, ka, iespējams, tieši Latvijā dzīvo Džeimsa Bonda dēls (James son – angliski), un kurš tad vislabāk, ja ne īru viskijs Jameson, varētu palīdzēt viņu atrast. Rezultātā tapa vienots risinājums - aktivitātes Draugiem.lv Bonda projekta sadaļā, Jameson Lapā un veikalos.

Process

Pilngadīgajiem (18+) Draugiem.lv lietotājiem piedāvājām akciju – ikviens vīrietis varēja sevi pieteikt kā Bonda dēlu, savukārt, ikviena sieviete varēja balsot par, viņasprāt, vispiemērotāko kandidātu. Solījām, ka visvairāk balsu saņēmušajiem Bonda dēliem un aktīvākajām balsotājām dāvināsim ekskluzīvus ielūgumus uz kino. To arī izdarījām. “Tas ir ļoti vērtīgi – cilvēkus, kuri ikdienā komunicē internetā, reizi pa reizei savest kopā reālajā dzīvē, tāpēc mēs organizējam šādus pasākumus”- ideju komentē Draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns.

Rezultāts

Piektdienas vakarā kino “Citadele” pulcēja daļu no Draugiem.lv aktīvākajiem lietotājiem, kuriem tika piedāvāta plaša izklaides programma- Džeimsa dēla mīļākā dzēriena Jameson degustācija, iespēja nofotografēties ar pašu Džeimsu Bondu un Dr.Ļaunumu, kura tēlos iejutās atraktīvais bārmeņu pāris Biezpiens un Rozīne. Varēja noklausīties izglītojošo kinoblogeru lekciju, redzēt dokumentālo filmu par Bondu, kā arī noskatīties divas Bondiādes filmas – “Kazino Royal” un “Mierinājuma kvants”. 

Aplūko fotogalerijas: 

Pasākuma norise

Pasākuma "Džeimsam Bondam 50" apmeklētāji

50 cilvēkiem patīk

Vairāk