Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2014

Piedalīties un uzvarēt 0

Vairums draugiem.lv grupas darbinieku lielāko dienas daļu pavada, strādājot pie datora, tāpēc ir svarīgi vismaz ārpus darba laika parūpēties par savu veselību. 

Uzņēmums nodrošina iespēju apmeklēt sporta zāli un peldēt baseinā, kā arī atbalsta arī citas sportiskās aktivitātes. Iespējams, tieši tāpēc mūsu vidū ir arī daudzi tādi, kas savā brīvajā laikā pavisam nopietni strādā, lai gūtu panākumus kādā no sporta veidiem un cīnītos par godalgām.

Par mūsu puišu kaislību spēlēt kopīgi hokeju esam jau rakstījuši, tāpat tiek spēlēts arī volejbols reizi pa reizei un rīkoti turnīri galda tenisā tepat birojā, taču šajā rakstā vairāk par individuālām sportiskajām aktivitātēm, pastāstīsim par tiem, kas nodarbojas ar savdabīgiem sporta veidiem vai arī ir guvuši kādus īpašus sasniegumus.

Peintbols - tas ir sports

Jānis Jākobsons, Text2Reach

Peintbols ir ne tikai jautra izklaide ballītēs, tas patiesībā ir sporta veids. Jānis ir viens no šī sporta veida piekritējiem - ikdienā viņš cītīgi apmeklē treniņus, lai piedalītos dažādās sacensībās.  Šī gada sezona iesākta ļoti veiksmīgi- Jāņa komanda Instinct Gemoss Riga ir izcīnījusi 1.vietu Turnīra sērijā, bet pagājušajā gadā var lepoties gan ar 11.vietu Pasaules čempionātā, gan arī vairākiem godalgotiem startiem dažādos Turnīra posmos.

Jau 20 gadi motosportā

Lauris Liepiņš, Mapon

Laura aizraušanās ir motosports. Viņš ir kluba Motodroms biedrs, kurš nu jau ar lieliskiem panākumiem piedalās dažādas starptautiskās Supermoto sacensībās un brauc mājās ar medaļām. Rit jauna sezona un Lauris piedalās Latvijas, Baltijas un Austrumeiropas čempionātos, kur šobrīd kopvērtējumā visos ieņem TOP 3 pozīciju, arī posmā, kas norisinājās īsi pirms Saulgriežiem Madonas Kartodromā, izcīnīta uzvara. Pats Lauris par savām sportista gaitām stāsta: “Ar motosportu, konkrēti motokrosu, sāku nodarboties pirms 20 gadiem. Aktīvi braucu Latvijas un Baltijas čempionātos 8 gadus un tika izcīnītas visaugstākās vietas 125 kubikcentimetru jauniešu klasē.” Studiju laikā sportam laika nav atlicis, bet pēc tām Lauris atsācis savas gaitas motosportā, pievēršoties tā paveidam Supermoto. Lai gan sākotnēji domājis, ka tas būs tikai hobijs, pēc pirmajām sacensībām sapratis, ka var gūt ļoti labus rezultātus. Par šī brīža aktivitātēm Lauris saka: “Ir pagājusi puse sezonas, no sešām aizvadītajām sacensībām ir izcīnītas 3 otrās vietas un 3 pirmās vietas. 

Esmu bijis visās Baltijas valstīs, kā arī Somijā un Polijā. Sezonas kalendārs vēl garš, priekšā 12 sacensības un apsolu cīnīties par čempiona titulu visās Baltijas valstīs un Polijā. Paralēli tam treniņu nolūkos aizvadītas sacensības arī motokrosā. Gribu teikt lielu paldies saviem atbalstītājiem, pateicoties kuriem, tas viss ir iespējams - autoparka uzraudzības sistēmas kompānijai Mapon, gudrās mājas risinājumu izstrādātājiem Istabai, transporta pakalpojumu firmai Janto, Addinol motoreļļām un savam klubam Motodroms. Bet, protams, vislielākais paldies ģimenei par to, ka saprot, kāpēc viņiem tiek nozagts tik daudz laika.“

133km velo maratonā un cīņa par vietu Top 200

Kaspars Driķis, draugiem.lv un Artis Rozentāls, Idea Bits

Draugiem.lv jaunais direktors Kaspars par savu meditāciju ir atradis velobraukšanu. Tartu šosejas velomaratonā ir izdevies pirmo reizi pieveikt 133km distanci, kas ir bijis gana liels izaicinājums. Viņš priecājas par to, ka dalība SEB MTB 2014 ir vainagojusies ar iekļūšanu pirmajā divsimtniekā, kur bīstams konkurents Kasparam ir Artis , jo arī viņš ir aizrāvies ar velosportu un SEB MTB 2014 cer kļūt par vienu no pirmajiem 200, kas varētu likties diezgan pieticīgs mērķis, bet, ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, kas nu jau sasniedzis aptuveni 2200, arī šāds sasniegums šķiet vērā ņemams.

Skriešana maina visu dzīvi

Mārtiņš Grandāns, Vendon

Mārtiņu pie parastiem skraidītājiem, šķiet, vairs iedalīt nevar – skriešana ir kļuvusi par nozīmīgu dzīves daļu. Viņš ir viens no tiem, kas ne tikai vienkārši skrien, bet arī līdz ar šo nodarbi ir mainījis savu dzīves veidu kopumā un dod ļoti daudz vērtīgu padomu tiem, kas tikai uzsākuši savas skriešanas gaitas. Mārtiņš piedalās maratonos ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, pie saviem sasniegumiem norāda: 2013. maratons, 3h 4m 56s, 31. vieta savā grupā, 349. kopvērtējumā; 2013. pusmaratons, 1h 28m 44s, 96.vieta kopvērtējumā; 2013. pusmaratons, 1h 30m 17s, 76.vieta kopvērtējumā Viļņas maratonā; 2013. maratons, 3h 35m 58s, 104.vieta savā grupā, 186. kopvērtējumā; 2012. startējis Le Marathon Du Medoc Francijā ar rezultātu 3h 47m, 228.vieta kopvērtējumā. 

Dubļi un stindzinošs aukstums nav šķērslis

Mikus Rozenbergs, Idea Bits 

Mikus ir viens no Magnēta skrējējiem, bet uzmanību piesaista viņa uzdrošināšanās startēt ekstremālajā masu izturības skrējienā, kas ik gadu norisinās kino pilsētā Cinevilla. Mikus savu piedalīšanos Stipro skrējienā komentē: “Esmu izlaidis tikai vienu gadu. Sākās tas viss ziņkārības pēc, meklējot jaunus piedzīvojumus. Tagad tas ir kā pavasara rituāls, lai pamodinātu sevi no ziemas perioda.” Vēl viens no hobijiem Mikum ir arī florbols.

Londzēšana, longboards jeb ripošana

Liene Bērziņa, Text2Reach

Kad uzzināju, ka kolēģe Liene nodarbojas ar londzēšanu, es padevos, man nebija ne jausmas, kas tas ir par zvēru un ko viņš ziemā ēd, tāpēc lūdzu Lienei pašai pastāstīt par savu interesanto nodarbošanos: “Kustība man - sevis uzlādēšana, emocijas, gandarījums, mieriņš no ikdienas rūpēm. Ziemai bija atrasts snovbords, vasaras kustības meklējumos biju labu laiku, tika mēģināts velo, orientēšanās, vienkārši skriešana, katram savi + un -, bet nebija līdz galam stipri. Gadus 3 atpakaļ, ziemā dodoties uz kalniem, paķērām savā pulkā lietuviešu puisi (draugu draugs), longboardistu nu jau ar pieredzi, un viņš brauciena laikā padalījās iespaidos par to, kā tas ir ripot. Kas tad ir tas Longboards? 

Tulkojot no angļu valodas - gardēlis - līdzīgs skeitbordam tik daudz garāks ~ ap metru, plus/mīnus īsāks, garāks, dažādām formām un ar lielākiem, mīkstākiem riteņiem, daudz stabilāks par skeitbordu, piemērots ripošanai pa pilsētu, ja prasās ātrāk, tad jau asfaltētie Latvijas pauguri, biatlona trases. Pašai interese pēc stāstītā bija, tā nu vasarā, jau atkal tiekoties, uzkāpu, izmēģināju, patika, ripojot apskatījām Viļņas pakalnus. Pirmo dēli aizlienēju līdz brīdim, kad tiku pie sava. Sākumā ripoju vienatnē, vēlāk iepazinos ar Latviešu ripotāju saimi, kas ir diezgan raiba - vecāki, jaunāki, meičas un puiši, kas ļoti labprāt priecājas un pieņem katru jauno biedru. Saripojam ik nedēļu trešdienās kādā no Rīgas parkiem, ziemā, lai nepazustu prasmes, ripojam pa Monster skeitparku, vasaras sezonā tiek rīkotas arī sacensības.”

Un vēl ...

Vasarās šobrīd ir ļoti populāri dažādi maratoni un tajos arī Draugiem.lv grupas darbinieki ir plaši pārstāvēti – mūsējie piedalās gan Nordea Rīgas maratonā, Skrien Latvija, Nike Riga Run, Sieviešu skrējienā, Sportlat Biķernieku pusmaratonā. Daudziem uzņēmuma darbiniekiem neatņemam vasaras sastāvdaļa ir arī orientēšanās. Plašāk kolektīvs ir pārstāvēts orientēšanās sacensībās Magnēts, ko daudzi atzīst par sev piemērotu sportisko aktivitāti, jo skriet mežā, meklējot kontrolpunktus, esot daudz interesantāk, ir cits azarts, salīdzinot ar vienkāršu skriešanu pa ielām vai stadionu. 

Tik dažādas ir mūsu kolēģu sportiskās aizraušanās, lieliski panākumi daudziem no viņiem. Ir tādi, par kuriem varbūt arī nemaz nepastāstījām, bet par viņiem atkal kādu citu reizi. Pēc visa šī gribas teikt kā kādā reklāmā: “Jaunieši, izmetam kādu līkumu!”

25 cilvēkiem patīk

Vairāk